spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Consiliul Județean Sibiu a premiat 343 de elevi și profesori la Gala Performanței

Știri din Județ

Publicitate
  • Ligia Deca, ministrul educației și Raluca Turcan, ministrul culturii – invitați ai Galei
Vineri după amiaza, sute de elevi și zeci de profesori din județul Sibiu și-au auzit numele rostite de pe scena Sălii Thalia,  unde s-a desfășurat Gala performanței în învățământul preuniversitar. Acest eveniment, organizat de către Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, este un prilej prin care administrația județeană răsplătește, într-un cadru festiv, performanța obținută de elevi și profesori la diferite olimpiade și concursuri naționale și chiar internaționale, desfășurate în cursul anului școlar 2022-2023.

Astfel, Consiliul Județean Sibiu a alocat suma de 170.500 lei din bugetul local pentru premierea a 246 de elevi și 97 de profesori: Valoarea brută a premiilor pentru elevi este de 131.100, iar cea pentru profesori de 39.400 lei,  premiile oferite variind între 300 și 3.100 lei brut.

Fiecare elev și profesor premiat au primit câte o diplomă, un trofeu, un buchet de flori și un plic cu bani, diferențiat pe fiecare categorie pe premiu și în funcție de locul obținut la competițiile la care au participat.

„Gala învățământului este o sărbătoare a performanței școlare din județul Sibiu și este o bucurie să vedem că avem sute de tineri care excelează în concursurile naționale și internaționale. Fiecare dintre cei care au urcat pe scena galei sunt adevărați ambasadori ai județului, care duc numele Sibiului pe podiumurile de premiere. Le mulțumesc atât lor, cât și profesorilor îndrumători și părinților care le sunt alături. De asemenea, mulțumesc doamnelor ministru Ligia Deca și Raluca Turcan, că le-au fost alături performerilor sibieni, încurajându-i să exceleze în continuare”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Categoriile pentru care au fost acordate premii, atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice au fost împărțite pe cinci secțiuni:

  • Concursuri internaționale din afara calendarelor Ministerului Educației (M.E.)
  • Olimpiade și concursuri școlare internaționale desfășurate în România și străinătate
  • Olimpiade naționale școlare aprobat de M.E.
  • Concursuri naționale școlare finanțate de M.E.
  • Concursuri educative naționale și internaționale.

Publicul prezent la Gală, între care s-au numărat numeroși părinți, bunici, frați sau prieteni de-ai celor premiați, a fost onorat de prezența și mesajele transmise de către Ministrul Educației, Ligia Deca, Ministrul Culturii, Raluca Turcan, Rectorul Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” Sibiu, gen. Ghiță Bârsan, de părintele Constantin Necula, îndrăgit de generația tânără.

Totodată, printre cei prezenți s-au aflat prefectul județului Sibiu, Mircea Dorin Crețu, vicepreședinții CJ Sibiu – Marcel Constantin Luca și Vlad Vasiu, administratorul public al județului, Adrian Bibu, parlamentarii de Sibiu Christine Thellmann și Nicolae Neagu, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Constantin Chiriac, consilieri județeni și inspectorul școlar general al IȘJ Sibiu, prof. Emilian Marius Novac.

Consiliul Județean Sibiu a organizat pentru prima data Gala performanței în învățământul preuniversitar din județul Sibiu în anul 2019, când au avut loc două ediții (una în luna iunie și o alta în luna decembrie) și în anul 2022 (luna decembrie), următoarea ediție fiind programată în ultimul trimestru al acestui an, pentru premierea celor cu rezultate remarcabile în anul școlar 2023-2024.

În scurt timp, Consiliul Județean Sibiu va răsplăti din nou performanța și rezultatele excepționale obținute de sportivii și antrenorii din județul Sibiu, în cadrul Galei Sportului, programată pentru data de 11 aprilie 2024, la Sala Transilvania, începând cu ora 17.

Tabelul cu toți cei premiați la Gala performanței în învățământul preuniversitar se regăsește pe site-ul Consiliului Județean Sibiu, la următorul link: https://www.cjsibiu.ro/comunicate-de-presa/

Valoare premii oferite în cadrul Galei performanței în învățământul preuniversitar din Județul Sibiu

ELEVI

Categoria: Concursuri internaționale din afara calendarelor M.E.

Premiul I (medalie de aur) = 3100 lei

Categoria: Olimpiade și concursuri școlare internaționale desfășurate în România și străinătate

Premiul III  = 1.900 lei

Mențiuni = 500 lei – pentru fiecare membru al echipei

Categoria: Olimpiade naționale școlare aprobat de M.E.

Mențiune  = 500 lei

Premiul III = 700 lei

Premiul II  = 900 lei

Premiul I = 1100 lei

Categoria: Concursuri naționale școlare

Premiul III = 300 lei

Premiul II = 400 lei

Premiul I = 500 lei

Categoria: Concursuri educative naționale și internaționale

Premiul III = 300 lei

Premiul II = 400 lei

Premiul I = 500 lei

PROFESORI

Categoria: Concursuri internaționale din afara calendarelor M.E.

Premiul I (medalie de aur) – 1000 lei

Categoria: Olimpiade și concursuri școlare internaționale desfășurate în România și străinătate

Premiul III – 1000 lei

Mențiuni – 800 lei

Categoria: Olimpiade naționale școlare aprobat de M.E.

Mențiune – 300 lei

Premiul III – 400 lei

Premiul II –  600 lei

Premiul I – 800 lei

Categoria: Concursuri naționale școlare

Premiul III – 200 lei

Premiul II –  300 lei

Premiul I – 400 lei

Categoria: Concursuri educative naționale și internaționale

Premiul III – 200 lei

Premiul II –  300 lei

Premiul I – 400 lei

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda