spot_img
5.2 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Expoziție de cruci în Postul Paștelui la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

100 de cruci de lemn atent lucrate manual de părintele Vasile Davidoiu au fost prezentate, ieri, publicului la vernisajul unei expoziții inedite. În subsolul Centrului de Restaurare al Arhiepiscopiei Sibiului, creștinii iubitori de frumos alături de IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului au participat la vernisajul expoziției Crux Chritiana. Tipuri de cruci. Expoziția este curatoriată de Dr. Maria Modi, coordonatoarea centrului și prezintă realizările sculpturale ale părintelui Vasile Davidoiu, de la Parohia Poienița (Prot. Avrig), un împătimit al sculpturii.

Publicitate

Doamna Maria Modi a prezentat conceptul expoziției arătând că toate aceste reprezentări trebuie percepute atât din perspectivă religioasă, cât și din perspectivă artistică în contextul cultural pe care fiecare dintre aceste reprezentări le-a marcat.

Autorul exponatelor, părintele Davidoiu a arătat că pentru exponatele prezentate azi publicului a lucrat mai bine de un an, aici fiind prezentate 100 de cruci din cele peste 400 de modele existente la nivel mondial. Totodată a fost prezentată și originea ideii acestei expoziții, mulțumind tuturor cxelo implicați și celor care l-au susținut pentru ca evenimentul de azi să fie posibil. Apoi, părintele sculptor a prezentat publicului o parte dintre exponate.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a ancorat întregul eveniment în contextul săptămânii Crucii, rânduită de Biserică la mijlocul postului mare: ”În mijlocul postului, Crucea este asemănată acum şi cu un copac umbros sub care noi ne putem cu toţii adăposti de „arşiţa” ispitelor şi odihni de greutatea ostenelilor, la jumătatea drumului nevoinţelor duhovniceşti, pentru a-l continua şi a-l finaliza, până la bucuria Învierii”, a spus IPS Laurențiu.

Expoziția este deschisă publicului în perioada următoare în intervalul 8-16 și poate fi vizitată pe strada Mitropoliei peste drum de Prefectură, în subsolul clădirii Arhiepiscopiei.

FOTO: Mitropolia Ardealului

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer