spot_img
17.3 C
Sibiu
miercuri, 01 mai, 2024
spot_img

Brădeni: Un nou scandal între PSD și PNL

Știri din Județ

Publicitate

De luni de zile, comuna Brădeni este cel mai bun exemplu al disensiunilor în teritoriu între PSD și PNL, ambele partide aflate în coaliție la Guvernare. Aflată la limita estică a județului Sibiu, duminică, comuna Brădeni a fost scena unui nou scandal lăsat cu violențe între reprezentanții celor două partide. Candidatul PSD, Adrian Braga spune că a fost biciuit el și cameramanul său de fratele primarului. Primarul liberal Liviu Modoi spune că familia sa este hărțuită încontinuu de PSD-ist. Ultima ispravă: filmări cu drona în curtea casei mamei și a fratelui primarului. Ambii au făcut plângere la poliție.

Publicitate

Ceea ce trebuia să fie o duminică liniștită, s-a transformat într-un mare scandal la Brădeni. Candidatul PSD, Adrian Braga a adus un cameraman cu o dronă să filmeze prin comună. Acesta a declarat că vroia să facă un clip electoral. Doar că filmările dronei s-au făcut în curțile casei mamei primarului și a fratelui acestuia.

Speriată de prezența dronei minute în șir deasupra curții, soția fratelui primarului și-a chemat soțul de la târg. Acesta s-a dus apoi acasă la Adrian Braga și în fața casei a început scandalul între cei doi și prietenii acestora. De precizat, că fratele primarului a sunat la 112 și a chemat și poliția.

Adrian Braga a dat publicității un video în care se vede cum fratele primarului dă cu biciul în el și în cameraman. În prezența celor doi polițiști sosiți de la Agnita. Aceștia încearcă să îl oprească. Braga acuză și intervenția inexistentă a polițiștilor. După incident Braga și cameramanul dronei și-au scos certificate medico-legale.

Unde este adevărul?

Conform martorilor, primarul Liviu Modoi a ajuns la fața locului, DUPĂ ce scandalul s-a terminat. Fratele acestuia recunoaște că a folosit biciul pentru că Braga și ai lui îl înjurau. Fratele primarului a apelat la 112 și a ajuns la Braga deodată cu Poliția. El a sesizat violarea de domiciliu și încălcarea vieții private cu drona. Cele două părți au depus plângeri la Poliție.

Am cerut IPJ Sibiu un punct de vedere oficial. Aceștia ne-au transmis că un echipaj de la Poliția Agnita a sosit în urma apelului la 112 să aplaneze conflictul. Iar drona nu necesita autorizare. Și că s-a deschis dosar penal.

Realitatea este însă alta. Zborul dronelor în zona Brădeni este interzis. SIBIU INDEPENDENT a discutat cu un specialist în domeniu care ne-a pus la dispoziție documentația și hărțile. Zona respectivă este clasificată NOTAM și autorizarea ridicării unei drone se face de ROMATSA și de MAPN. Fiind o zonă aeriană controlată militar.

Poziția Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu

La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 17.00, prin apel 112, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au fost solicitați să intervină în localitatea Brădeni, pentru aplanarea unui scandal între patru persoane.

La locul incidentului, polițiștii au constatat că doi localnici ar fi intrat într-un conflict cu alți doi bărbați, pe motiv că unul dintre aceștia din urmă ar fi utilizat o dronă pentru a filma localitatea Brădeni, fără a solicita acordul locuitorilor ale căror imobile și curți fuseseră filmate.

Discuțiile contradictorii dintre cele patru persoane au degenerat în acte de violență și amenințări, fără a necesita intervenție medicală la momentul producerii incidentului.

Drona utilizată nu necesită autorizare.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Agnita, s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, respectiv amenințare.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita, în vederea stabilirii situației de fapt, pentru aplicarea măsurilor legale în consecință.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare

Iohannis iese la pensie!