15.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

ANII DRUMEȚIEI: Drumeție în familie pentru observarea prigoriilor din Dealul Gușteriței

Știri din Județ

În data de 18 mai vom porni alături de cei mici și cei mari într-o nouă aventură de observare a prigoriilor care cuibăresc în malurile de pământ din dealul Gușteriței. Ne vom întâlni dimineață la ora 9.30 în fața bisericii Evanghelice din cartierul Gușterița.


După o scurtă prezentare a programului zilei vom porni în drumeția noastră.
Vom porni la pas de-a lungul drumului de țară ce ne conduce către vechea fermă din dealul Gușteriței. Prima oprire o vom avea chiar aici pentru a observa cuiburile de prigorii care au fost între timp ocupate de păsările ce au parcurs mii de kilometri din Africa pentru a-și depune ouăle în găurile săpate în peretele argilos din spatele fermei. Pornim mai departe prin pășunea tot mai largă și vom putea să observăm păsările ce se hrănesc din abundență cu insectele trezite și ele la viață de căldura primăverii. Înainte de intrarea în pădure vom avea ocazia să admirăm către sud-vest panorama munților Lotrului. În pădurea de amestec de stejar, carpen și tei ne va încânta cântecul păsărilor de pădure care își caută astfel o pereche pentru a începe sezonul cuibăritului. Ieșim din pădure deasupra de satul Hamba unde vom face o scurtă pauză de prânz. După câteva povești și jocuri de descoperire a naturii cu cei mici, la care sunt invitați și cei mari să participe, pornim mai departe. Intrăm din nou în pădure și după aproximativ o jumătate de oră vom ieși într-o pajiște cu panoramă largă către munții Cindrel și Lotru. De aici, o coborâre lungă ne va conduce către vechea fermă și mai departe urmând drumul de țară pe care am venit de dimineață ne întoarcem la biserica evanghelică din Gușterița, unde încheiem tura noastră.
Tura este ușoară, potrivită persoanelor de orice vârsta precum și copiilor de minim 6 ani!
Pentru participarea la această drumeție NU este nevoie de echipament tehnic special specific turelor montane!

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Ne vom întâlni dimineață la ora 9.30 în fața bisericii Evanghelice din cartierul Gușterița.

INFORMAȚII TRASEU
Distanță: 10 km
Diferență de nivel: 200 metri
Dificultate traseu: ușor
Durata turei: aproximativ 4 – 5 ore.

ECHIPAMENT NECESAR
Sticlă cu apă/ceai, minim 1 l.;
Gustare pentru o pauză la jumătatea traseului;
Binoclu de orice mărime este bine venit!

COSTURI
70 lei/participant adult. Copiii între 6 și 14 ani plătesc o taxă de participare de 20 lei.
Tura se va ține cu minim 10 participanți adulți plătitori.
Copiii de la 6 ani în sus pot participa, cu condiția să fie însoțiți de un adult, părinții sunt responsabili pentrua evalua dificultatea traseului pentru copii.

GHID
Proca Mihai – ghid local și național de turism
Contact: 0720-003.332

Notă:

– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.

———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Publicitate
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic