17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

ANII DRUMEȚIEI: Drumeție la stânele din Rășinari și Jina cu degustare de tocană de miel

Știri din Județ

Târgul Național de Ecoturism este creat cu scopul de a promova și de a susține autenticitatea locală, de a încuraja activități recreative și educative în aer liber, dar și de a conecta întreaga comunitate pentru a se putea bucura împreună de ce are acest țară mai bun de oferit!


Vă invităm să participați alături de Nicoleta într-o experiență cu adevărat unică!

Drumeția propusă este parte a probei practice asupra prezentării susținute de către aceasta în data de 19.05.24 în cadrul Targului Național de Ecoturism desfășurat în Muzeul Astra:

“Viața oierilor simpli vs Viața oierilor înstăriți de la munte”

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Sâmbăta, 18.05.2024 la ora 08:30, Muzeul Astra, Poarta 1.

Ne vom grupa în mașinile personale și vom porni spre localitatea Rășinari.

INFORMAȚII TRASEU
Nivel: ușor spre mediu
Diferența de nivel: 400 m – 500 m
Durata: 9 – 10 ore

Vom porni în jurul orei 08:30 spre localitatea Rășinari, unde se va desfășura prima parte a programului, iar apoi de la ora 13:30 folosind mașinile personale ne vom indrepta spre cea de-a doua parte a drumeției.

Incursiunea în trecut ne va purta pe potecile străvechi ale pastorilor unde vom poposi la stâna ultimului cioban din satul Rășinari care a practicat transhumanța, apoi ne vom opri la o pauză de cafea pentru a admira Muzeul personal deosebit al dlui Pavel Diaconu din Rășinari, acolo unde își păstrează cu sfințenie tot ce a mai rămas valoros din aceste locuri. Folosind mașinile personale ne vom îndrepta spre satele Poiana Sibiului și Jina pentru a ne putea bucura de experiențe culturale și culinare inedite si a înțelege mai bine viața oierilor înstăriți de la munte și în aceasta parte a Marginimii!

De asemenea aici vom vizita Biserica din Deal, parte din sufletul comunității, obiectiv important construit sub forma unei corăbii din lemn și șindrilă, iar apoi ne vom îndreptă spre satul Jina la una dintre cele mai renumite stâne din tara (surpriză) pentru a servi un adevărat deliciu al casei – tocana de miel sau carne la oala si pentru a asista la mulsul oilor in strunga.

La sfârșitul programului vom poposi la Muzeul Pastoral din Jina al doamnei Ileana Morariu pentru a-i admira întreaga colecție personala păstrată cu multe sacrificii și nu în ultimul rand pentru a-i admira și cea mai minunata gradina din Marginimea Sibiului cu o panorama superba asupra întregului sat!

ECHIPAMENT NECESAR
Echipamentul montan este obligatoriu: tricouri, pantaloni și șosete de schimb, bocanci de munte, pelerină de ploaie, bețe de hiking (recomandat), pantaloni impermeabili, șapcă pentru protecție solară, lanternă, fluier, sticlă cu apă min 1 litru, gustări, batoane.

COSTURI
Participarea la drumeție 70 lei adult și 35 lei copil (pana in 14 ani).
Masa de pranz 50 lei adult si 35 lei copil (sub 12 ani).
Copiii peste 12 ani vor plati masa de pranz integral.
Ea se va fi servi in jurul orei 16:00 si va fi la alegere intre tocana de miel sau carne la oala, ambele servite cu branza si mamaliga, preparate ca la stana.

Opțional:

Vizitarea obiectivelor în cadrul drumeției va fi pe bază de donație din partea participanților direct comunității și nu condiționează sub nici o formă participarea la drumeție.

În urma rezervării biletelor, vă rugăm contactați ghidul via whatsapp la nr 0742667196.

Notă: Prin acest program dorim să încurajăm și să susținem comunitatea locală și să ne bucurăm împreună de aceste minunății încă păstrate din cele mai vechi timpuri.

GHID
Nicoleta Ocneriu – ghid montan

Notă:

– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.

———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Publicitate
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic