12.3 C
Sibiu
duminică, 06 octombrie, 2024

Elevii de la Colegiul Economic din Sibiu combat violența în școli

Știri din Județ

Elevii de la Colegiul Economic „George Barițiu” din Sibiu au fost implicați într-o serie de inițiative menite să combată violența și bullyingul în școli.


Acestea au inclus o campanie de conștientizare și sensibilizare organizată în parteneriat cu CJRAE Sibiu, care a implicat activ și părinții, precum și o piesă de teatru interactivă, intitulată „ARTĂ SAU VIOLENȚĂ”, care a provocat dezbateri și reflecții profunde în rândul colegilor, părinților, profesorilor și reprezentanților comunității.

Publicitate

De asemenea, întâlnirile cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție a Județului Sibiu au fost esențiale pentru discutarea impactului bullyingului. În plus, Ziua internațională a nonviolenței a fost marcată prin expoziții de afișe și lucrări ale elevilor pe holurile școlii, promovând mesajul nonviolenței.

Activitățile fac parte din Programul de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar pentru care Ministerul Educației a alocat în anul școlar 2023-2024 peste 1.400.000 de lei, prin Mecanismul Național de Susținere a Prevenirii Criminalității gestionat de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Medalii pentru karateka la mondiale

Adolescenți sibieni în dialog cu actorii la teatru

Accident mortal pe Valea Oltului, lângă Racovița

Fetele de la FC Hermannstadt au cedat la Bistrița

Fetelele de la AcroDance Sibiu sunt campioane europene

5 sfaturi utile pentru protejarea articulațiilor