14.6 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Copiii neurodivergenți învață mersul pe bicicletă în cadrul proiectului Unstoppable – sport și mobilitate fără bariere

Știri din Județ

Copiii cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani (cu diagnostic de tulburare de spectru autist, sindrom Down, întârziere globală în dezvoltare, ADHD) care au încercat să învețe și-n trecut să meargă pe bicicletă, dar nu au reușit (în prezent, au propria bicicletă), pot beneficia de ședințe speciale de învățare, alături de profesioniști, în cadrul proiectului Unstoppable – sport și mobilitate fără bariere

În cadrul Maratonului Internațional Sibiu 2024, peste 141 de alergători și 36 de susținători au alergat în sprijinul proiectului Unstoppable – sport și mobilitate fără bariere. Acest eveniment inspirațional a fost dedicat promovării incluziunii și mobilității prin sport și activități recreative.

Prin acest proiect, organizatorii vin în sprijinul copiiilor neurodivergenți și le răspund nevoii de a învăța să meargă pe bicicletă și de a avea, astfel, acces la activități cât mai diverse în aer liber, prin intermediul bicicletei.

Fiecare ședință de învățare va dura 75 de minute și se va desfășura într-un mediu sigur și primitor pentru copiii neurodivergenți. Participarea este gratuită.

Părințiilor copiilor au posibilitatea să participe la sesiuni alături de copii și au ocazia să învețe informații valoroase despre abilitățile motorii grosiere, coordonarea bilaterală și orientarea spațială, implicate în procesul mersului pe bicicletă.

FORMULAR DE ÎNSCRIERE AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri