14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Provizii pentru Cămările Sufletului Expoziție de lucrări literare și plastice

Știri din Județ

În vacanța mare din această vară, Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” din Sibiu le-a propus copiilor călătorii în lumea poveștilor în cadrul unor ateliere de scriere creativă care s-au numit ”Ateliere de scris și inventat povești”. Fiecare atelier i-a așteptat pe cei mici cu o provocare nouă pentru a scrie fel de fel de texte, de al le ilustra și de a crea în diferite tehnici lumile de poveste. Au fost create astfel multe povești, personaje noi, texte reflexive, ori crochiuri lirice.

Un pretext pentru scris a fost incursiunea în Regatul Toamnei unde, spre surprinderea noastră, am întâlnit personaje inedite precum Regele Dovleac, Camerista Morcov sau Bufonul Porumb. Din arhivele bine păzite ale Regatului Toamnei am reușit să ”sustragem” câteva dintre rețetele secrete ale Bucătarului Gogonea, printre care amintim doar Gemul de dragoste adevărată sau Șerbetul de timp liber. Interesantă și palpitantă a fost și călătoria în Ținutul propriei inimi, un teritoriu vast, inedit și plin de locuri neexplorate până acum. Copiii au cartografiat aceste ținuturi interioare, iar hărțile inimilor lor sunt, probabil, unele dintre cele mai frumoase hărți. La fel de frumoase sunt și textele care le însoțesc.

Așa cum gospodinele obișnuiesc în această perioadă să umple cămările cu fel de fel de bunătăți pentru iarnă, noi ne-am gândit să punem textele și toate ilustrațiile create de copii la păstrare pentru alte cămări, mai intime și mai personale: cămările sufletului.

Cine dorește ”să se hrănească” cu aceste bunătăți, este așteptat să viziteze Expozitia cu lucrările copiilor, care va fi găzduită de spațiul generos al foaierului Bibliotecii Județene Astra din Sibiu, începând de sâmbătă, 2 noiembrie, ora 11 (când va fi vernisajul), până pe 10 noiembrie. Veți putea cunoaște atunci personajele din Regatul Toamnei (ale căror portrete sunt realizate în limbaj literar și plastic), puteți descifra hărțile inimilor copiilor, veți afla câteva dintre rețetele secrete ale Bucătarului Gogonea și, desigur, veți putea citi câteva povești.

La atelierul de scris și inventat povești au participat 25 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani.

Parteneri în acest proiect sunt Școala de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu și Biblioteca Județeană Astra Sibiu

Vă aşteptăm cu drag!

Coordonator Proiect- profesor Raluca Ariana Ardelean

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri