spot_img
9.6 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Continuă demisiile la Spitalul Județean. Care este motivul?

Știri din Județ

Publicitate

După demisiile directorului economic și asistentei șefe, a urmat și șeful Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Sibiu, dr. Roșca Constantin. Ca și primii doi acesta a motivat demisia din motive personale.

Conform surselor SIBIU INDEPENDENT valul de demisii de la conducerea Spitalului Județean este datorat unei stări conflictuale profesionale de durată între directorul medical al Spitalului, dr. Florin Grosu şi mai multe cadre din conducerea spitalului şi a secţiilor.

Demisiile de la conducerea Spitalului sunt doar vârful icebergului, situaţia conflictelor de muncă sau profesionale (chiar dacă multe aflate în cercetări preliminare) s-au amplificat din martie 2019 de când doctorul radiolog Florin Grosu a ajuns, prin concurs, la care a fost unic candidat, director medical.

Un medic care sfidează legile fizicii

Se ştie că mulţi doctori profesează la Spitalul Judeţean 7 ore pe zi, au şi orar la cabinete sau clinici private şi predau şi la Universitatea Lucian Blaga. Legea le permite, atâta timp cât au orar clar stabilit pentru fiecare colaborare. Situaţia în realitate este alta. Programul de lucru al directorului medical dr. Florin Grosu la Spitalul Judeţean este de 8 ore prin contractul de muncă pentru funcţie în managamentul instituţiei, conform legii. Dar acesta predă din 2016 la ULBS cursuri de histologie şi citologie. El mai are şi colaborări la cel puţin 3 clinici private din Sibiu pe domeniul său de specialitate radiologie. Şi efectuează şi gărzi în Spitalul Judeţean.

Conform legii dr. Grosu poate cumula toate aceste funcţii, dar cu respectarea pontajului. Ori dl. conferenţiar doctor apare la cursuri dimineaţa de la 8 la 10 la ULBS, apoi la programări la o clinică privată de la 13, iar la Spitalul Judeţean apare cu pontaj de 8 ore de la 8 la 16. O astfel de reuşită de a fi în două locuri simultan sfidează legile fizicii. Dar de fapt sfidează legea din România.

Un meditator aparte

În urma unor discuţii cu foşti elevi de clasa a XII-a de la licee sibiene, am aflat că anul trecut domnul director dr. Grosu oferea meditaţii acestora pentru a intra la Facultatea de Medicină din Sibiu, unde este în comisia de redactare a subiectelor. Nimic rău în asta, doar că adesea aceste meditaţii aveau loc într-un cabinet din cadrul secţiei de radiologie a Spitalului Judeţean Sibiu, conform elevilor care au participat la aceste meditaţii. Şi se pare că situaţia continuă şi astăzi.

Susţinut de cine?

Conform mai multor cadre medicale din Spitalul Judeţean Sibiu odată cu venirea dr. Florin Grosu ca director medical au început tensiunile în instituţie. Întrebarea de pe buzele tuturor este cine susţine politic un director care generează conflicte interne în instituţie prin atitudine. De asemenea cine ţine un director care se ştie că încalcă legea prin prezenţa la clinici private în timp ce este pontat ca fiind prezent la Spitalul Judeţean?

Mai mult, scandalul din toamnă cu actualul Ministru al Sănătăţii Victor Costache care s-a înscris la concurs contra doamnei dr. Cozmanciuc pentru un post de medic la Spitalul Judeţean are legături tot cu partea medicală a conducerii spitalului. Doamna dr. Cozmanciuc a venit la Sibiu ca medic colaborator şi acest statut îl are şi astăzi. Doar că în realitate i s-au dat prerogative direct de directorul medical, dr. Florin Grosu peste medicii specialişti angajaţi cu carte de muncă ai Spitalului. Aducerea doamnei dr. Cozmanciuc a fost anunţată şi Consiliului Judeţean ca un succes, deşi se ştia la nivelul conducerii medicale a Spitalului Judeţean că această este implicată într-o serie de procese de 4 ani pentru un caz de malpraxis la Bucureşti, unde a pierdut deja în mai multe instanţe judecătoreşti şi ale DSP Bucureşti.

Publicitate

14 COMENTARII

  1. intrebati cine l-a numit presedinte al consiliului de administratie al spitalului judetean, membru cu puteri depline in administratia spitalului de psihiatrie si de pneumologie, toate in subordinea consiliului judetean, si veti avea raspunsul. cum a crescut din nimic sef de sectie radiologie, director medicsl si conducator de facto al spitalului… si care conduce si centrul de ultrasonografie, cursul de asistenti medicali de radiologie.. cumva a fost in comisia de redactare de subiecte de admitete ani de zile, ca meditatii sai sa traiasca usor? Cumva vrea sa fie si sef de disciplina de radiologie, coordonator de doctorate, membru in senat? cumva studentii trebuie sa sara drepti si sa lipeascs copita cand intra maria sa la curs? Cumva a devenit conferentiar cu articole in reviste de matematica iesene, fara legatura cu medicina? Cumva colegi de liceu si actuali colegi de munca ii scriu rezultatele pe care le parafeaza, dupa ce au fost impreuna la Jerusalim sa se spele de pacate? Cumva este un nume al radiologiei nationale cu participari la congrese, sau doar pupilul unei indatorate doamne? Cautati datoria si veti sti raspunsul….

  2. Ati uitat sa spuneți ca preda și la Facultatea de medicina din Brașov! Am un prieten acolo și a dat examen anul trecut cu el! Își bate joc de studenți si nimeni nu ia masuri împotriva lui!

  3. Atunci sa nu va mai mirati ca mor oamenii in spital daca astia sunt doctori. De ce nu zic doctorii de acolo nimic? Sa iasa la televiziune, sa faca greva si sa il dea afara. Sa nu va mai mandriti doamna Campean cu Sibiu, ca e ca la Vaslui, numai coruptie.Dam bani la sanatate si astia pun director de spital un soi de Dragnea poponar sa iti bage degetu in cur la spital si sa te omoare cu zile

  4. Nu orientarea personala e relevanta aici, desi daca un cadru universitar are o relatie heterosexuala cu vrrun student e pasibil de pedeapsa, in timp ce nimeni nu intreaba despre relatii altfel. Din nou, nu orientatea personala e problema, ci sustinerea unui individ cu complex sociopatic de putere daruit de conducerea politica la nesfarsit, pentru plata unor datorii, si care crede ca poate manipula orice, pentru ca are „mare sustinere”. E si vreun manager general de spital pe acolo care putea media conflictele sau obedienta unui fost bancher invatat sa fie director cu orice pret il face atat de ridicol? Cati oameni care au muncit sa isi tina sectiile sus vor trebui sa plece pentru ca imparatul are inlocuitori obedienti?

  5. Dacă mediteazâ candidați la Faculttatea de Medicină din Sibiu și totodată este în comisia de elaborare și redactare a subiectelor pentru admitere la aceastâ facultate, atunci toate rezultatele din acești ani sunt contestabile. Consiliul facultății de ce a închis ochii???

  6. Asa se intampla cand calci pe coada pe cine nu trebuie, esti improscat cu noroi si terfelit in presa. De cei care isi pun amantele in functii importante nu zice nimeni, de cei care nu repecta programul si proticoalele nu amintim.. cand cineva incearca sa faca ordine e luat in batjocura si eventual dat jos pentru ca a deranjat… nu ii iau apararea, probabil ca a gresit in unele circumstante dar e un om cu un suflet minunat. Haideti sa ne gandim ca intotdeauna e o poveste cu 2 fete expusa de cei lezati prin persectiva lor. Pacat ca a acceptat postul de conducere, pacat ca a vrut sa schimbe ceva intr o tara in care esti „executat” fara drept la replica daca respecti regulamentul doar pt ca „te.ai luat ” de cine nu trebuia..

  7. Problema este ca in Spitalul Judetean de Urgenta Sibiu, la nivel de TESA exista o grupare „nepotista”, sustinuti de „nasii” din conduce.Pusi pe functii si premiati cum se cuvine desi taie frunza la caini. Restul sunt pulimea munictoare.

  8. In calitate de absolvent la facultatii de Medicina din Sibiu si fost student al dnului conferentiar dr Grosu Florin pot sa afirm cu mana pe inima ca nu se pune problema de a fi abuzat si examenul la materia predata de domnul conferentiar se promoveaza pe merit- daca inveti si stii. Cei care contrazic acest lucru o fac doar din frustrare pentru ca sunt incapabili sa promoveze examenul.

  9. Vai de capul vostru! Vorbiți cu păcat! Când eram eu student, domnul doctor Florin Grosu era SINGURUL care se ocupa de studenți la anatomie. La histologie ținea cursuri adevărate. Omul e doxă de carte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului