17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

FOTO: Deputaţii sibieni care s-au opus măsurilor anti-criză

Știri din Județ

Parlamentul a votat săptămâna trecută la propunerea opoziţiei mai multe măsuri anti-criză în sprijinul populaţiei. Proiectul a trecut, singurul partid care s-a opus fiind PNL. Conform lui Bogdan Trif, liderul sibian al PSD, printre cei care au votat contra măsurilor de ma jos se numără deputaţii sibieni PNL: Raluca Turcan, Constantin Şovăială, Nicolae Neagu şi Ovidiu Sitterli (ultimul a fost ales pe listele PSD, dar a trecut apoi la PNL).

Lista măsurilor anti-criză votate de Parlament ce aşteaptă semnătura preşedintelui Iohannis pentru a fi aplicate:

Publicitate

1. Suspendarea plății ratelor bancare pentru persoane fizice și firme, până la sfârșitul anului 2020, fără dobânzi și fără penalități.

2. Amânarea plății utilităților pentru 3 luni (apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile)

3. Amânarea, pentru 3 luni, a plății CAS-ului de către firmele afectate și a contribuției asiguratorii pentru muncă. Fără dobânzi și fără penalități. Posibilitatea de eșalonare pe 12 luni a restanțelor.

4. Indemnizația de șomaj, plătită de stat pentru toți angajații trimiși în șomaj tehnic, în cuantum de 75% din salariu, pe toată perioada stării de urgență. Angajatorul depune electronic cererea pentru acordarea indemnizațiilor. Firmele beneficiare nu pot face concedieri pe o perioadă de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii.

Sursa foto: Comunicat de presă PSD Sibiu
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic