spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

FOTO: Deputaţii sibieni care s-au opus măsurilor anti-criză

Știri din Județ

Publicitate

Parlamentul a votat săptămâna trecută la propunerea opoziţiei mai multe măsuri anti-criză în sprijinul populaţiei. Proiectul a trecut, singurul partid care s-a opus fiind PNL. Conform lui Bogdan Trif, liderul sibian al PSD, printre cei care au votat contra măsurilor de ma jos se numără deputaţii sibieni PNL: Raluca Turcan, Constantin Şovăială, Nicolae Neagu şi Ovidiu Sitterli (ultimul a fost ales pe listele PSD, dar a trecut apoi la PNL).

Lista măsurilor anti-criză votate de Parlament ce aşteaptă semnătura preşedintelui Iohannis pentru a fi aplicate:

1. Suspendarea plății ratelor bancare pentru persoane fizice și firme, până la sfârșitul anului 2020, fără dobânzi și fără penalități.

2. Amânarea plății utilităților pentru 3 luni (apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile)

3. Amânarea, pentru 3 luni, a plății CAS-ului de către firmele afectate și a contribuției asiguratorii pentru muncă. Fără dobânzi și fără penalități. Posibilitatea de eșalonare pe 12 luni a restanțelor.

4. Indemnizația de șomaj, plătită de stat pentru toți angajații trimiși în șomaj tehnic, în cuantum de 75% din salariu, pe toată perioada stării de urgență. Angajatorul depune electronic cererea pentru acordarea indemnizațiilor. Firmele beneficiare nu pot face concedieri pe o perioadă de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii.

Sursa foto: Comunicat de presă PSD Sibiu
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor