8 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Pompierii militari sibieni sunt la datorie! Zeci de intervenții încheiate cu succes

Știri din Județ

Pompierii militari sibieni au intervenit, în acest sfârșit de săptămână, pentru acordarea primului-ajutor calificat unui număr de 63 cazuri medicale. Alte 19 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului.


De asemena, în acest interval, s-a intervenit pentru localizarea și lichidarea a șase incendii izbucnite la vegetația uscată, resturi vegetale și fond forestier în localitățile Axente Sever, Aciliu, Mohu, Dumbrăveni, Noul Săsesc și la ieșirea din Sibiu, pe DJ 106 R spre localitatea Poplaca. Intervenția promptă a salvatorilor sibieni a condus la lichidarea incendiilor fără ca acestea să se propage la vecinătăți.


Cauza probabilă de producere a acestor evenimente a constituit-o utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața totală de ardere a fost de peste 40 hectare vegetație uscată, resturi vegetale și fond forestier.


Vă reamintim că specialiștii, din cadrul instituțiilor cu atribuții specifice, monitorizează 24 din 24 de ore situația la nivel județean.

De asemenea, în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, operaționalizat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt funcționale două numere de telefon: 0269-211254 și 0269-216103 și adresa de mail cjcci@isusibiu.ro la care cetățenii județului Sibiu pot obține informații referitoare la modul de comportare în vederea prevenirii răspândirii virusului.


Mai mult ca oricând, vrem să asigurăm toți cetățenii că pompierii militari sibieni rămân mobilizați pentru gestionarea operativă a tuturor situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Brădeni: Un nou scandal între PSD și PNL