spot_img
9.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Admiterea la liceu în județul Sibiu pentru anul școlar 2020-2021

Știri din Județ

Publicitate

În această perioadă, una dintre activitățile de bază în cadrul ISJ Sibiu o reprezintă pregătirea admiterii în învățământul liceal de stat, profesional și profesional dual, pentru elevii claselor a VIII-a.
Conform planului de școlarizare, aprobat de către MEC, pentru anul școlar 2020-2021, au fost aprobate 98 de clase (2744 locuri) pentru învățământul liceal de stat, 35 clase (980 locuri) pentru învățământul profesional și 9,5 clase (163 locuri) pentru învățământul profesional dual. La acestea se adaugă, peste numărul maxim de locuri, la fiecare clasă, câte 2 locuri pentru elevii de etnie rromă, adică 196 locuri, pentru învățământul liceal de stat. În total, pentru anul școlar 2020-2021, sunt alocate 4083 de locuri.


În această perioadă (18 mai – 5 iunie 2020), în conformitate cu calendarul admiterii pentru anul școlar 2020-2021, aprobat prin OMEC 5532/11.12.2019, în toate unitățile de învățământ cu nivel gimnazial din județul Sibiu, sunt programte ședințele cu părinții și elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare, însă se așteaptă un calendar de la Ministerul Educației și Cercetării. Aceste ședințe se vor organiza ținându-se cont de prevederile OMEC privind desfășurarea activităților în unitățile de învățământ pe perioada decretării stării de alertă.


Cele mai multe clase, pentru unitățile de învățământ liceal de stat, au fost aprobate la Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu și la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu (câte 7 clase), urmate de Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu, Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu și Liceul Teoretic ”Axente Sever” Mediaș (câte 6 clase).
Pentru învățământul profesional de stat, cele mai multe clase au fost aprobate la Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș și la Liceul Tehnologic ”Independența” Sibiu (4 clase), urmate de Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu (cu 3,5 clase aprobate).


Pentru învățământul profesional dual, cele mai multe clase au fost aprobate la Liceul Tehnologic ”Independența” Sibiu (4 clase), urmat de Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu și Liceul Tehnologic ”Henri Coandă” Sibiu (câte 2 clase pentru fiecare).
Reamintim că numărul total al elevilor absolvenți de clasa a VIII-a, la nivelul județului Sibiu, este de 3795.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor