spot_img
14.3 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Şura Mică: Firma de pe lista neagră a Consiliului Judeţean a lăsat baltă un sat

Știri din Județ

Publicitate

Acum trei săptămâni, Consiliul Judeţean Sibiu anunţa că pune pe lista neagră SEAP o firmă din Sibiu, Dual Districon Srl, pentru nefinalizarea drumului DJ106T Ocna Sibiului – Topârcea.

Firma respectivă a fost dată afară şi de Primăria Şura Mică de pe şantierul din satul Rusciori pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale.

Totul a început în anul 2016 când firma SC Dual Districon SRL – leader al asocierii cu SC Trans Grup Agapia SRL a câştigat pe SEAP cu preţul cel mai mic contractul nr. 6679/05.12.2016 cu o valoare de 2.342.996,66 lei la care se adauga TVA de 468.599,33lei, durata fiind de 12 luni de la eliberarea ordinului de incepere a lucrărilor.

Contractul presupunea modernizarea străzilor din intravilanul localităţii Rusciori, sat aparţinător comunei Şura Mică, cu un număr de 10 străzi cu toată infrastructura modernizată, inclusiv până la tragerea stratului de asfalt de uzură.

Dar lucrările nu au mers conform planului. După patru ani de amânări, tergiversări, întâlniri, reeşalonări, puneri în întârziere, controale de la MDRAP – PNDL II s-a decis rezilierea contractului de către Primăria Şura Mică.

„În momentul de faţă se face o evaluare cantitativă şi calitativă de către proiectanţi de specialitate a lucrărilor executate până în prezent, expertize, studii pentru a se cunoaşte situaţia de facto din teren privind punerea în operă, urmând să se organizeze o nouă licitaţie pentru continuarea lucrărilor, în funcţie de rapoartele întocmite de experţii angajaţi”, a declarat pentru SIBIU INDPENDENT Valentin RISTEA, primarul comunei Şura Mică.

Sursa foto: Wikipedia

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…