0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

GALERIE FOTO: Sibienii confirmați cu COVID, extenuați după ore lungi de așteptare

Știri din Județ

Adresa redacției Sibiu Independent este în continuare asaltată cu mesaje de nemulțumire din partea mai multor pacienți depistați pozitiv cu coronavirus care sunt nevoiți să aștepte ore întregi decizia de izolare emisă de DSP, afară, în frig.

Ziarul Sibiu Independent a mai relatat despre acest subiect și în data de 14.10.2020, situația fiind nerezolvată de autoritățile sibiene.

Cel mai recent mesaj a venit de la un cititor care a fost depistat în cursul zilei de ieri, pozitiv cu coronavirus. Acesta a mers la Spitalul Clinic Județean Sibiu, în zona UPU pentru a fi consultat de un medic infecționist, dar și de a ridica decizia de izolare emisă de DSP Sibiu.

“Azi noapte am aflat rezultatul și astăzi am mers la UPU pentru consult, dar și pentru a ridica decizia de izolare. Când am ajuns acolo, totul era o harababură, absolut nimic organizat. Nu ți se spune ce să faci. Am așteptat afară, în frig, mai bine de șase ore și jumătate. Am văzut cu ochii mei momentul când unui băiat i-a fost recoltat sânge pe o bancă din parcul spitalului. Toți cei din poze au fost confirmați pozitiv, având simptome ușoare. Astăzi, peste 50-60 de oameni au stat la coadă mai mult de 10 ore. Am auzit discuții că au fost persoane care au ajuns la 8 dimineața și au plecat la 9 seara.” a declarat un pacient COVID, în exclusivitate pentru Sibiu Independent

Zeci de oameni așteaptă zilnic în fața corturilor montate la UPU Sibiu iar mulți dintre ei devin pur și simplu extenuați din cauza timpului lung de așteptare, afară, în frig, fără provizii. În fotografii se pot observa pacienți care stau “ciuci” în așteptarea vestitei decizii, dar și coada de aproximativ 20-30 de persoane.

img   scaled
img   scaled
img   scaled
img   scaled
img   scaled
img   scaled

După discuțiile din data de 13 octombrie, când Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu i-a convocat pe șefii mai multor instituții la dialog pentru găsirea unor soluții ca oamenii să nu mai aștepte afară, în frig, s-a dispus montarea a două noi corturi pentru preluarea pacienților COVID însă se poate vedea cu ochiul liber că problema NU A FOST REZOLVATĂ.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Vin si intreb: cat mai poate rabda romanul batjocura aceasta din partea autorităților? Solutia data momentan pentru suspectii covid este un cort de 4 persoane. Doamna Coldea, marele manager, atata poate? Prefectul, primaria? Atat ii duce capul? Asta e solutie de 2020 intr-un oras european „cu pretenții”? Demisia de urgență a tuturor neautoritatilor responsabile pentru batjocura si harababura creata. Nu înțeleg de ce așteaptă pacientii decizia DSP? Daca au fost vazuti de medicul infectionist si si-a dat ok-ul pentru izolare la domiciliu de ce mai stau cu orele pentru o hartie? Te duci acasa si DSP-ul nu are decat sa trimită fituica pe mailul pacientului sa al doctorului. E asa de complicat? Adica mai stai cateva ore pentru o bucată de hartie, dar ce, suntem prosti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș