spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Criză de oxigen la Spitalul TBC din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

SIBIU INDEPENDENT a aflat, pe surse, că la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu (Spitalul TBC cum este cunoscut), ieri seară, staţia de pompare oxigen s-a defectat. Conform surselor noastre aceasta a fost proiectată pentru un număr limitat de paturi, dar i s-a extins folosinţa mult peste capacitatea proiectată, în contextul internărilor de pacienţi COVID.

Am cerut oficial un răspuns din partea „vocii unice” pe COVID, Prefectura Sibiu. Aceştia nu ştiau de situaţie, dar au cerut informaţii de la Spitalul TBC.

„Menționăm că în secția COVID avem 50 de paturi destinate tratării bolnavilor, iar mulți dintre aceștia reprezintă cazuri grave, care au nevoie de un consum foarte mare de oxigen, în prezent existând cazuri care necesită chiar și 15 l de oxigen/minut.
Pentru a depăși cu bine această perioadă, am luat decizia de a achiziționa încă o stație de producere a oxigenului. Între timp, până la finalizarea procedurilor de achiziție, vom închiria o stație de oxigen, cu care vom lucra în paralel cu tuburile de oxigen și actuala stație, pentru a reuși să asigurăm cantitățile necesare pacienților noștri”, au declarat reprezentanții Spitalului TBC Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?