VIDEO-FOTO: 175 de milioane de euro pentru apa din sudul judeţului Sibiu

Semnarea acordului prealabil de măsuri pentru încheierea Contractului de Finanțare a Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în județul Sibiu și Brașov, a avut loc astăzi la Primăria Municipiului Sibiu.

La eveniment au participat Viceprim-ministrul României – doamna Raluca Turcan, Ministrul Fondurilor Europene – domnul Marcel Boloș, Primarul Municipiului Sibiu – doamna Astrid Fodor, Președintele Consiliului Județean – doamna Daniela Câmpean, Președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă Sibiu – doamna Corina Bokor, directorul general al SC Apă Canal Sibiu – domnul Vasile Maier.

Publicitate

“Beneficiarul acestei finanțări este Societatea Apă Canal din Sibiu, în cadrul căreia Municipiul Sibiu este acționar în proporție de 99,9 %. Din valoarea totală a proiectului de aproape 175 de milioane de euro, aproximativ 70 de milioane de euro vor fi investiți în municipiul Sibiu. Eu sunt foarte încrezătoare în ceea ce privește derularea acestui contract, având în vedere că Societatea Apă Canal are multă experiență în gestionarea proiectelor cu fonduri europene, atât din punct de vedere al managementului, cât și din punct de vedere executiv. Societatea Apă Canal a gestionat contracte cu fonduri europene atât în perioada de pre-aderare când a implementat din fonduri ISPA un contract de aproape 37 de milioane de euro, iar în perioada post-aderare a gestionat un contract de peste 100 de milioane de euro în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

„Acordul semnat astăzi între Ministerul Fondurilor Europene și societatea Apă Canal Sibiu pentru implementarea Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov reprezintă un pas înainte pentru o Românie normală, în care prin fiecare proiect care se implementează crește calitatea vieții locuitorilor, creează premisele unei dezvoltări economice sustenabile, dar contribuie și la sporirea calității mediului înconjurător. Printr-o colaborare strânsă, transparentă, dar și prin răspunsul ferm al Guvernului României la problemele din teritoriu, județul Sibiu beneficiază încă o dată de o investiție importantă” ( Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu)

Calendarul imediat stabilit astăzi prevede declarații, decizii, hotărâri, analize și modificări care trebuie realizate până la 30 decembrie anul acesta.

290 de mii de locuitori din județele Sibiu și Brașov vor beneficia de rezultatele acestui proiect.
Nivelul acesta de finanțare și responsabilitatea gestionării sumelor implică proceduri deloc simple și m-am bucurat să constat încă o dată seriozitatea cu care atât Ministerul Fondurilor Europene, cât și Primăria Sibiu, operatorul regional de apă și asociația de dezvoltare intercomunitară tratează acest subiect
“, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

https://www.facebook.com/RalucaTurcan/videos/389454525838724/

Publicitate

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *