spot_img
14.3 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Salarii de peste 1 milion de lei pe an la ADI-ECO Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ECO Sibiu (ADI-ECO) a ajus în atenţia publicului larg în ultima lună datorită creşterii tarifelor la salubritate în tot sudul judeţului. ADI-ECO este o asociaţie înfiinţată de primăriile din judeţ, alături de Consiliul Judeţean pentru a gestiona problema deşeurilor. Deşi are sediul în clădirea Consiliului Judeţean Sibiu şi este alcătuită din instituţii publice, ADI-ECO nu se supune transparenţei informaţionale ca restul instituţiilor fiind entitate privată.

Pagina de Facebook Banii Noştri Sibiu a dezvăluit că în anul 2019, ADI-ECO a bugetat un fond de salarii de 1,2 milioane lei. Conform site-ului ADI-ECO aici lucrează 12 oameni, din care 3 directori. Un calcul simplu ne arată că în anul 2019 media salarială brută lunară la ADI-ECO a fost de 8.300 lei. Evident că cei trei directori au câştigat mai mult decât un consilier. Trebuie precizat că finanţarea ADI-ECO, conform statutului actualizat este asigurată de membrii, adică de primăriile din tot judeţul şi de Consiliul Judeţean, sub forma unei cotizaţii anuale. La fel şi patrimoniul ADI-ECO a fost asigurat tot prin banii publici de la primăriile din judeţ.

Cine, cât plăteşte la ADI-ECO Sibiu?

La ora actuală, Consiliul Judeţean plăteşte 720.000 de lei pe an cotizaţie la ADI-ECO Sibiu. Primăriile Sibiu, Mediaş, Agnita, Avrig, Cisnădie, Copşa Mică, Dumbrăveni, Sălişte şi Tălmaciu plătesc 0,40 lei/locuitor/an. În funcţie de populaţie, Sibiul a plătit aproape 59.000 de lei pe an, Mediaş 19.000 de lei şi sume mai mici restul până la minimum de 2.162 la Copşa Mică. Restul primăriilor din judeţ plătesc 1.800 de lei pe an.

Angajaţii ADI-ECO Sibiu nu depun declaraţii de avere şi interese, fiind entitate privată, deşi formată de entităţi publice. De precizat că la o trecere în revistă a profilelor publice de Facebook ale angajaţilor ADI-ECO Sibiu, 9 din cei 12, inclusiv toţi 3 directori, au postări anul trecut cu „Votez PNL la alegeri”.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Ne meritam soarta !
    Hoții strigă hoții !
    Când ajung „la butoane” uită de ce s-au luptat cu cei pe care i-au înlocuit, procedează la fel, câteodată și mai bine puși la punct, ca cei pe care i-au schimbat…
    RUȘINE !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…