Se amână restricțiile până duminică! Magazinele rămân astăzi și mâine deschise și după ora 18:00

Prim-ministru al României, Florin Cîțu a declarat cu puțin timp în urmă faptul că măsurile luate în cursul zilei de ieri de către Guvern se amână până duminică. Totuși, hotărârea se va publica în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.

Publicitate

Conform acestora, după publicarea în Monitorul Oficial, magazinele din localitățile cu o rată de incidență peste 4 la mia de locuitori se vor închide în weekend la ora 18:00 iar circulația nejustificată după ora 20:00 este interzisă. Asta înseamnă că astăzi și mâine oamenii pot să circule și după ora 20, până la ora 22 cât era stabilit până acum. Nici magazinele nu se vor mai închide vineri și sâmbătă la ora 18.

Publicitate

„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri
Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a explicat Cîțu.

Publicitate

Situația din județul Sibiu

În județul nostru, în ultimele 24 de ore au fost depistate pozitiv cu coronavirus 179 de persoane și au fost înregistrate 3 decese. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 337 de persoane, dintre care pe ATI 39 adulți și 2 minori. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 963 de teste.

Rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 3,15/1000 de locuitori în ultimele 14 zile.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu poate adopta noi măsuri doar cu respectarea prevederilor Hotărârii de Guvern adoptate ieri, 25.03.2021. Până la acest moment nu s-a publicat în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern, drept urmare până la adoptarea de către CJSU Sibiu a unei hotărâri, se aplică în continuare măsurile în vigoare la acest moment.” a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii județului SibiuYou may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *