6.2 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Medicul cardiolog Gabriela Eminovici a pierdut lupta cu coronavirus

Știri din Județ

În această seară, şefa secţiei Cardiologie 1 din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu, dr. Gabriela Eminovici a încetat din viaţă. Ea a fost internată în 20 aprilie după ce a contractat virusul COVID-19. După câteva zile doar, starea sa s-a înrăutăţit. Ieri, familia a făcut un apel public pentru strângerea de fonduri necesare transferului la un spital din Germania. Suma necesară, aproximativ 40.000 de euro s-a strâns în 24 de ore. Între timp medicii au decis transferul dr. Eminovici la Spitalul din Oradea, unde era liber un aparat ECMO. Spitalul Judeţean Sibiu are un astfel de aparat, dar nu este funcţional. Internată la Spitalul din Oradea, Eminovici a suferit un stop cardiac, dar medicii au resuscitat-o. La al doilea stop cardiac însă a decedat.

Eminovici nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, a declarat managerul Spitalului Judeţean Sibiu, Florin Neag.

Conducerea Spitalului Județean Sibiu a transmis un mesaj:

„Dragi prieteni, cu mare tristețe vă anunțăm că dna. Dr. Eminovici Gabriela, medicul șef al Secției Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu a pierdut, din păcate, lupta cu virusul Sars-Cov2. Dumnezeu să o ierte și să o odinească în pace! S-a stins din viață un cardiolog de excepție, cu o pregătire deosebită și cu o reală vocație, iar medicina sibiană este, de astăzi, mai săracă, pierzând un profesionist desăvârșit. Dna. Dr. Gabriela Eminovici s-a dedicat permanent meseriei și pacienților pe care i-a îngrijit cu devotament și empatie și va rămâne mereu atât în inimile colegilor săi cât și în inimile pe care le-a tratat și le-a dat șansa la viață. Îi aducem un pios omagiu iar gândurile noastre bune se îndreaptă către familia îndurerată și îndoliată, căreia îi transmitem sincere condoleanțe!

Din nefericire, deși mai avea multe de oferit, atât pe pan profesional cât și pe plan personal, viața și cariera dnei dr. Gabriela Eminovici au fost curmate mult prea repede de infecția cu SARS-CoV2. Pandemia Covid-19 mai face o victimă în rândul personalului medical care, mai mult decât oricine, este supus permanent riscurilor. Tocmai de aceea, subliniem încă o dată că este în puterea noastră, a tuturor, să contribuim la limitarea numărului de infectări și a cazurilor grave, prin vaccinare.”

Publicitate

3 COMENTARII

    • Dumnezeu sa o odihneasca, un medic sever, disciplinat si cu o experienta vasta pusa in slujba pacientului,asa il vad eu ca apartinator al unui pacient .de-alungul multor ani .. Insa da ..un gust amar mi-a lasat fraza legata de vaccin, inca odata managerul spitalului arata ca orice deces trebuie sa fie umbrit de politica. Aspecte despre viata privata a omului ( s-a vaccinat sau nu) folosite ca mijloc de propaganda..trist. Dumnezeu sa o odihneasca in pace .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

SIBIU: Primăria bagă bani în stâlpi de informare