3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ministrul Raluca Turcan, în vizită la fabrica Continental (CP)

Știri din Județ

Raluca Turcan, Ministrul Muncii, în urma vizitei efectuate la fabrica Continental din Sibiu, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, a declarat următoarele:

Încă de la începutul pandemiei, nu mai puțin de 7,3 miliarde de lei au fost alocate de Ministerul Muncii prin măsurile active de susținere a economiei.



Astăzi, la Continental Automotive Systems, am avut ocazia să aflu direct cât de mult a contat această sumă în unele locuri. Continental Sibiu este cel mai mare angajator privat din județul Sibiu și a reușit să treacă prin pandemie fără să se despartă de niciunul dintre cei aproape 4000 de angajați ai săi și cu ajutorul măsurilor statului. Compania și-a menținut traiectoria și își continuă proiectele.



Am discutat astăzi cu echipa de conducere a Continental Sibiu despre efectul măsurilor Guvernului României, despre șomajul tehnic și despre Kurzarbeit, precum și despre modalitățile de îmbunătățire a măsurilor privind telemunca, despre cele de simplificare a documentației pentru contractele part-time și despre sprijinul pentru învățământul dual.



Continental Romania și alți mari astfel de angajatori au capacitatea de a furniza informații esențiale în elaborarea de noi pachete de măsuri ale statului. Experiența lor, felul în care au colaborat cu instituțiile noastre și deschiderea pe care o manifestă majoritatea dintre ele față de bunele noastre intenții fac, așa cum spuneam, din marile firme partenerul serios și necesar al statului.



Una din două mașini care circulă pe șoselele Europei conține cel puțin o piesă făcută în Sibiu, iar responsabilitatea unui astfel de nivel se vede la fiecare pas, atât în activitate, cât și în alte inițiative: Continental susține vaccinarea printr-un centru deschis în parteneriat cu o mare rețea medicală, vine în sprijinul salariaților printr-o grădiniță și contribuie la formarea angajaților și a viitorilor angajați.



Echipa din conducerea Continental Sibiu mi-a transmis opinii valoroase și îi încurajez pe toți cei care înțeleg eforturile noastre oneste să facă asta. Situația post-pandemie a economiei românești depinde de deciziile statului, dar nu numai. Depinde de implicarea generală și de seriozitatea cu care partenerii din domeniul pieței muncii (angajatori, ONG-uri, de ce nu, angajați) tratează momentul.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș