23.2 C
Sibiu
marți, 16 aprilie, 2024

Trei sibieni s-au ales cu dosare penale după ce au condus băuți sau fără permise de conducere

Știri din Județ

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.

La data de 22 mai, în jurul orei 18:50, pe str. Pielarilor din municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au depistat în trafic un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice.  Testarea alcoolscopică a conducătorului auto, un sibian în vârstă de 47 de ani,  a rezultat într-o concentrație de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge. În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Un alt conducător aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost depistat de către polițiști la data de 22 mai, în jurul orei 16:00, pe str. Stejarului din municipiul Mediaș. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto, un medieșean în vârstă de 72 de ani, a rezultat într-o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge. În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 22 mai, în jurul orei 1200, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au fost sesizați despre faptul că, pe strada Zăvoi din municipiul Sibiu s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat că în jurul orei 11:55, pe strada Zăvoi din municipiul Sibiu, sibian în vârstă de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza într-o curbă, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar. 

În urma activităților specifice desfășurate imediat după producerea tamponării, polițiștii rutieri au constatat că cel aflat la volan nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri