spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO: Un aspacardin sau o Sfântă Cruce după fiecare traversare a unei treceri pentru pietoni

Știri din Județ

Publicitate

În ultimele două luni, în județul Sibiu a fost înregistrată o creștere alarmantă a persoanelor lovite de mașini în timp ce traversau regulamentar pe diferite treceri de pietoni din Sibiu și Mediaș. (articole reprezentative 1 , 2 , 3 , 4 )

Un cititor Sibiu Independent ne-a trimis un material video realizat ieri, cu ajutorul unei camere de bord. În filmare se observă cum o mașină frânează brusc și evită să nu acroșeze un pieton ce traversa regulamentar pe o trecere nesemaforizată de pe Bulevardul Vasile Milea.

Conform polițiștilor sibieni, pietonii trebuie să se asigure foarte bine înainte de a traversa și să se angajeze în traversare numai dupa ce autoturismele au oprit pentru a le acorda prioritate. Majoritatea accidentelor în care sunt implicați sibieni sunt produse pe trecerile de pietoni nesemaforizate. Ne-au fost semnalate multe cazuri în care pietonii pur și simplu au rămas îngroziți la jumătate trecerii, tocmai din cauza mașinilor care circulau cu viteză și nu opreau pentru acordarea priorității. Nici pietonii nu sunt „ușă de biserică”, ei alegând să traverseze brusc strada și fără să se asigure temeinic.

La nivelul județului Sibiu, polițiștii aflați în misiuni de supraveghere rutieră suspendă permise „pe bandă rulantă”, pentru neacordarea de prioritate pietonilor. Zeci de șoferi au rămas fără permise de conducere iar multitudinea de articole din mass-media sibiană în care aceștia “erau arătați cu degetul”, nu îi conștientizează pe ceilalți participanți la trafic să reducă viteza în dreptul trecerilor pentru pietoni sau de a opri pentru a permite traversarea în siguranță a pietonilor. Închidem articolul cu o replică des auzită la accidentele la care reporterii Sibiu Independent sunt prezenți: “Aceiași situație este cam la toate trecerile de pietoni, am ajuns să ne gândim serios dacă luăm aspacardin la noi sau să ne facem Sfânta Cruce după fiecare traversare.”

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Toate trecerile de pietoni peste carosabil mai lat de 6-7 metri ar fi bine sa fie semaforizate, cu buton pentru pietoni. Pe Milea este o trecere de acest fel aproape de giratoriu, iar mai departe este cea din stire, fara semafor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri