USR PLUS Sibiu: Zona Metropolitană Sibiu nu poate fi concepută fără Municipiul Sibiu (CP)

USR PLUS a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:

Publicitate


Acesta este centrul de dezvoltare al acesteia, motiv pentru care trebuie să fie unul din membrii inițiatori și directori în asocierea privind Zona metropolitană. Așa cum Sibiul este și trebuie să-și păstreze caracterul de oraș “magnet” pentru noi investiții și forță de muncă, trebuie să aibă și rolul polarizator în atragerea de noi localități și de dezvoltare a Zonei metropolitane.

Publicitate


Pentru USR PLUS Sibiu înființarea Zonei metropolitane este un obiectiv important, care, pe lângă dezvoltarea regională, trebuie să aducă o creștere a calității vieții, în egală măsură, tuturor locuitorilor din arealul acesteia.

Apreciem activitatea grupului de lucru constituit la nivelul Consiliului Județean și al Primăriei Sibiu, dar considerăm că, în afară de cadrul legal și administrativ pentru asociere și de voința politică a tuturor reprezentanților din consiliile locale, este nevoie, în susținerea înființării Zonei metropolitane, de înțelegerea și susținerea oamenilor.

De aceea, consilierii locali și județeni ai USR PLUS Sibiu propun o dezbatere publică, având ca tematică Zona metropolitană Sibiu, cu avantajele și dezavantajele acesteia, la care să fie invitați reprezentanții grupului de lucru care să prezinte concluziile activității lor, primari și consilieri din UAT-urile aderente, specialiști externi și reprezentanți ai mass-media.

Concluziile dezbaterii trebuie să completeze și să îmbunătățească activitatea grupului de lucru, în vederea unei mai bune decizii administrative pentru toate UAT-urile aderente, dar și să prezinte populației, într-un mod clar și transparent, avantajele și dezavantajele înființării Zonei metropolitane.
USR PLUS Sibiu este un partener activ în proiectul Zonei metropolitane sustenabile!

Sursa foto: Turnul Sfatului

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *