spot_img
10.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

USR PLUS Sibiu: Zona Metropolitană Sibiu nu poate fi concepută fără Municipiul Sibiu (CP)

Știri din Județ

Publicitate

USR PLUS a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Acesta este centrul de dezvoltare al acesteia, motiv pentru care trebuie să fie unul din membrii inițiatori și directori în asocierea privind Zona metropolitană. Așa cum Sibiul este și trebuie să-și păstreze caracterul de oraș “magnet” pentru noi investiții și forță de muncă, trebuie să aibă și rolul polarizator în atragerea de noi localități și de dezvoltare a Zonei metropolitane.


Pentru USR PLUS Sibiu înființarea Zonei metropolitane este un obiectiv important, care, pe lângă dezvoltarea regională, trebuie să aducă o creștere a calității vieții, în egală măsură, tuturor locuitorilor din arealul acesteia.

Apreciem activitatea grupului de lucru constituit la nivelul Consiliului Județean și al Primăriei Sibiu, dar considerăm că, în afară de cadrul legal și administrativ pentru asociere și de voința politică a tuturor reprezentanților din consiliile locale, este nevoie, în susținerea înființării Zonei metropolitane, de înțelegerea și susținerea oamenilor.

De aceea, consilierii locali și județeni ai USR PLUS Sibiu propun o dezbatere publică, având ca tematică Zona metropolitană Sibiu, cu avantajele și dezavantajele acesteia, la care să fie invitați reprezentanții grupului de lucru care să prezinte concluziile activității lor, primari și consilieri din UAT-urile aderente, specialiști externi și reprezentanți ai mass-media.

Concluziile dezbaterii trebuie să completeze și să îmbunătățească activitatea grupului de lucru, în vederea unei mai bune decizii administrative pentru toate UAT-urile aderente, dar și să prezinte populației, într-un mod clar și transparent, avantajele și dezavantajele înființării Zonei metropolitane.
USR PLUS Sibiu este un partener activ în proiectul Zonei metropolitane sustenabile!

Sursa foto: Turnul Sfatului

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda