20.2 C
Sibiu
duminică, 14 iulie, 2024

Primăria Sibiu: Centrul pentru Spectacole şi Conferinţe – faza consultărilor publice

Știri din Județ

Centrul pentru Spectacole și Conferințe care va fi construit în zona Pieței Teatrului din Sibiu a fost subiectul acestei săptămâni în activitatea Primăriei Sibiu, organizându-se mai multe sesiuni de consultare publică pe tema studiul de prefezabilitate realizat de municipalitate pentru acest proiect de mare amploare. Studiul a fost elaborat de o firmă cu renume internațional în acest domeniu: Ove ARUP & Partners International Limited.

“Sibiul este deja profilat internațional ca oraș cultural, iar acest Centru pentru Spectacole și Conferințe va răspunde nevoii de spații indoor pentru ca evenimentele de calitate ale Sibiului să aibă o scenă pe tot parcursul anului. Demersurile pentru construcția Centrului sunt foarte complexe, presupunând mai multe etape de analiză și studiu. Am finalizat studiul de prefezabilitate și am dorit să aflăm opinia și sugestiile principalilor factori interesați cu privire la propunerile înaintate de această companie profesionistă. De altfel, în fiecare etapă a proiectului vom organiza astfel de consultări pentru că îmi doresc ca cel mai mare și costisitor proiect al Sibiului să fie acceptat și susținut de sibieni și de comunitatea culturală a orașului.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În perioada 1-5 noiembrie 2021 au avut loc astfel o serie de întâlniri de lucru, în format online, cu: consilieri locali ai Sibiului, comunitatea cultural-creativă din Sibiu – organizatori de evenimente și festivaluri, reprezentanți din domeniul turistic și a organizatorilor de congrese și evenimente, specialiști din domeniul arhitecturii, urbanismului, istoriei și patrimoniului, al planificării urbane și strategieiDiplomați și atașați culturali din cadrul Ambasadelor, mass media locală.

La finalul acestor consultări, compania Ove ARUP & Partners va prelucra sugestiile primite și le va încorpora în studiu pe cele care aduc plus valoare. Până la finalul lunii noiembrie studiul de prefezabilitate astfel completat va fi publicat pe site-ul sibiu.ro, pentru a putea fi consultat și de publicul larg. Vom reveni cu un anunț în momentul publicării acestuia pentru a-i invita pe sibieni să ne transmită opinia lor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri