0.2 C
Sibiu
miercuri, 06 decembrie, 2023

VIDEO-FOTO: SALVAMONT Sibiu are bază de salvare în Păltiniș

Știri din Județ

Publicitate

Consiliul Județean Sibiu a finalizat construcția bazei de salvare SALVAMONT din stațiunea Păltiniș, care este funcțională începând de astăzi, 1 februarie 2022.

Începând din această lună, salvatorii montani de la Salvamont Sibiu își pot desfășura activitatea în zona stațiunii Păltiniș și în întreg arealul Munților Cindrel cu eficiență sporită și în condiții mult mai bune datorită finalizării construirii bazei de salvare Salvamont Păltiniș și a dotării ei cu echipamente medicale.

Publicitate

Încă un proiect finalizat la termen de echipa Consiliului Județean Sibiu. Baza Salvamont Păltiniș, echipată și dotată la standarde europene va aduce un plus de valoare calității activității salvamontiștilor și siguranței turiștilor. Este un obiectiv important pentru turismul sibian, mai ales în condițiile în care ne propunem ca județul Sibiu să devină o destinație pentru iubitorii ecoturismului” – a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, prezentă la inaugurarea bazei, alături de administratorul public al județului Sibiu, Adrian Bibu, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu, Dan Popescu, specialiștii din Direcția de Strategii, Proiecte a CJ Sibiu. Și salvatorii montani aflați în patrulare la Păltiniș s-au alăturat evenimentului

Investiția a fost realizată de Consiliul Județean Sibiu, sub autoritatea căruia se află Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, și a fost posibilă în urma finanțării obținute de Consiliul Județean Sibiu din fonduri guvernamentale nerambursabile, respectiv de la Ministerul Turismului, în baza admiterii proiectului depus, finanțare completată cu fonduri de la bugetul local al județului Sibiu. Contractul de finanțare cu Ministerul Turismului a fost semnat în data de 28 august 2019,

Clădirea bazei de salvare Salvamont Păltiniș este amplasată pe un teren cedat Consiliului Județean Sibiu de către Primăria Municipiului Sibiu, situat în vecinătatea bazei sportive Șoimii Păltiniș în proximitatea intersecției drumului județean DJ 106 A Sibiu – Păltiniș cu drumul spre Șanta.

Baza Salvamont Păltiniș este structurată în subsol, parter și etaj, cu următoarele funcțiuni:

  • SUBSOLUL cuprinde sală mică de pregătire fizică a membrilor echipajelor de intervenție, un spațiu de depozitare pentru echipament, un garaj pentru autovehicule de intervenție și snowmobil, și o centrală termică.
  • PARTERUL este compus dintr-un hol de acces pentru turiști, fiind dotat cu locuri pentru așteptare, rastel pentru schiuri și grup sanitar, un spațiu de prim-ajutor, 4 camere de cazare pentru echipele de intervenție, dotate cu baie cu dușuri.
  • La ETAJ este sala de mese, care va putea fi folosită și ca spațiu pentru instructaj și alte activități, dotată cu oficiu pentru prepararea hranei, cămară pentru alimente și o mică magazie pentru materialele necesare instructajelor. De asemenea, mai sunt două spații de cazare, dintre care o cameră cu două paturi și o cameră cu 12 locuri (priciuri) dotate cu grup sanitar, wc, lavoar și dușuri.
  • DOTĂRILE bazei: paturi de consultație, paturi simple, saltele, dulap echipamente ,medicale, dulapuri haine, birouri, scaune, defibrilator, lampă de examinare, targă, aspirator secreții, calculator+soft, mese+scaune (total 20 locuri), mașină spălat vase, plită ceramică, hotă, cuptor electric, frigider, corp depozitare, rafturi, etajere, paturi simple, saltele

VALOAREA TOTALĂ A PROIECTULUI ESTE DE 3.415.169,09 LEI CU TVA DINTRE CARE:

  • Valoarea asistenței financiare suportate din bugetul de stat prin Ministerul Turismului 2.139.900,23 lei cu TVA
  • Valoarea contribuției Consiliului Județean Sibiu: 1.275.268,86

valoarea lucrărilor este de 3.057.970,86lei cu TVA, la care se adaugă dotările în sumă de 228.480 lei cu TVA. Restul, până la valoarea totală a proiectului, reprezintă cheltuielile cu proiectarea, asistența tehnică, dirigenția de șantier, taxe ISC.

Execuția lucrărilor a fost realizată de către SC TOTAL NSA AG CONSTRUCT SRL și a fost finalizată în luna decembrie 2021, Obiectivul de investiție a fost recepționat în data de 20.01.2022. Perioada de garanție a lucrărilor este de 36 de luni.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri