18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Europarlamentarul Ștefănuță (RENEW Europe): Uniunea Europeană trebuie să pompeze masiv bani pentru Ucraina și pentru țările limitrofe din UE

Știri din Județ

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță, membru USR și al grupului RENEW Europe, a declarat astăzi la Sibiu că pledează pentru mărirea bugetului Uniunii Europene pe acest exercițiu financiar. „Cred că este necesar o redefinire a bugetului pe 7 ani a UE. Statele membr vor trebui să contribuie mai mult la bugetul european”. Ștefănuță a subliniat că ajutorul pe care îl dau oamenii este extrem de bun, dar nu este suficient pe termen lung. Uniunea Europeană trebuie să pompeze masiv bani pentru Ucraina și pentru țările limitrofe din UE.

El a subliniat că rezerva bugetară a Uniunii este foarte mică în actualul buget pe 7 ani. Totuși, în calitate de raportor pe buget al Parlamentului European, Ștefănuță a reușit să se asigură că Uniunea alocă un pachet de 500 milioane de euro pentru țările limitrofe Ucrainei, membre UE. „Mă voi ocupa în continuare să asigurăm fonduri pentru aceste țări limitrofe pentru a gestiona criza refugiaților ucraineni” a spus Ștefănuță.

Pe plan local, colegii săi din USR-Plus au realizat mai multe acțiuni umanitare. Chiar și birourile europarlamentarului din țară au fost transformate în centru de colectare donații pentru refugiați. Ruxandra Cibu Deaconu, președinta organizației județene Sibiu USR-Plus, a declarat: „Colegii noștri s-au implicat din prima zi. O să facem în continuare acest lucru în liniște și decență.”

După întâlniri cu societatea civilă, prefect și mai mulți ucraineni, Nicu Ștefănuță a concluzionat că autoritățile din România încă nu au reușit să se organizeze eficient, unitar. „Din întâlnirea cu prefectul județului Sibiu, domnul Crețu, am aflat că nu se știe numărul total al refugiaților ucraineni din județul Sibiu”. Ștefănuță a insistat pe importanța creeri la nivel județean și local a unor puncte unice de informare și ajutor care să ajute ucrainenii. Acestea să fie realizate de instituțiile statului cu informații din toate domeniile de interes pentru refugiați.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri