10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Array

Concursul „Ştiu şi aplic – Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândeşte de pe băncile şcolii”

Știri din Județ

Statisticile actuale din Uniunea Europeană arată că tinerii lucrători au o rată de accidentare mai mare decât alte categorii de lucrători, din cauza lipsei de informare, a lipsei de experienţă,precum și a lipsei de cunoştinţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

În acest context, la inițiativa Inspecției Muncii și cu sprijinul Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Iași și a Universității tehnice Gheorghe Asachi din Iași, I.T.M Sibiu va organiza pentru a opta oară la nivelul județului Sibiu concursul „Știu și aplic – Securitate și sănătate în muncă se deprinde de pe băncile școlii”, în scopul promovării în rândul tineretului a disciplinei Securitate și sănătate în muncă.

Obiectivul principal al concursului constă înîncurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei numită securitate şi sănătate în muncă, de promovare a securității și sănătății în muncă precum și pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale. Cadrul strategic european în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă mizează în perioada următoare pe consolidarea politicilor naţionale ce vizează dezvoltarea unor sinergii cu alte domenii, printre care și învăţământul.

Concursul se adreseazăelevilor de liceu și cadrelor didactice din filiera tehnologică (profilurile tehnic, servicii, resurse naturale și protecția mediului) și filiera teoretică (profilul real).

Materialul biblioraftic privind metodologia de concurs pentru școlile participante la concursul „ȘTIU ȘI APLIC – SECURITATEA ȘI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DEPRINDE DE PE BĂNCILE ȘCOLII” se regăsește pe site-ul https://stiusiaplic.ro/ .

sursa foto: justitiarul.ro
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș