23.1 C
Sibiu
joi, 25 iulie, 2024

FOTO-VIDEO: Consiliul Județean Sibiu a finalizat lucrările de modernizare a Drumului Național Mediaș-Moșna-Pelișor-Bârghiș

Știri din Județ

Consiliul Județean Sibiu a finalizat o nouă investiție în infrastructura rutieră: DJ 141 Mediaș-Moșna-Pelișor-Bârghiș a fost reabilitat și modernizat

➢ Peste 24 km reabilitați și modernizați

Publicitate

➢ 4 poduri noi și un pod reabilitat

➢ Valoarea investiției (proiectare și execuție): aproximativ 64 milioane lei

Consiliul Județean Sibiu anunță finalizarea la termen a lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului județean 141 Mediaș-Moșna-Pelișor-Bârghiș, pe o lungime de 24,68 km. Tronsonul de drum modernizat are ca origine ieșirea din Municipiul Mediaș, iar punctul terminus este în localitatea Bârghiș, la intersecția cu DJ 106 Sibiu – Agnita – Sighișoara.Un prim beneficiu al acestei investiții, pe lângă confortul și siguranța participanților la trafic, îl reprezintă conectivitatea foarte bună care s-a creat între Valea Târnavelor și Valea Hârtibaciului, o condiție esențială pentru dezvoltarea economică și turistică a zonei.

Valoarea finală a contractului de proiectare și execuție este de 64.000.399,22 lei, din care 62.796.424,43 lei reprezintă lucrările de execuție.

“Prin reabilitarea și modernizarea DJ 141 Mediaș – Moșna – Pelișor – Bârghiș mai finalizăm un proiect important din infrastructura județului Sibiu. Acest drumare un rol major în dezvoltarea zonei de nord a județuluideoarece va scoate din izolare mai multe localități și va aduce noi oportunități pentru economia locală. Estimăm că minimum 70.000 de persoane vor avea posibilitateade a se deplasa între principalele localități deservite pe un drum modern și complet reabilitat. Totodată, această zonă a județului are un mare potențial turistic, având toate ingredientele pentru a deveni una dintre principalele puncte de atracție pentru turiști“, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Această investiție a fost posibilă cu finanțare din fonduri europene, atrase de Consiliul Județean Sibiu prin Programul Operațional Regional 2014-2022. Astfel, 85% din valoarea totală a investiției a fost asigurată din fonduri europene: 55.053.201,42 lei, iar restul a fost completat din fonduri de la bugetul de stat: 8.419.901,39 lei și din fonduri alocate din bugetul local al județului Sibiu: 1.893.537,54 lei.

Lucrările de modernizare au constat în: refacerea structurii rutiere, consolidarea zidurilor de sprijin, construirea a patru poduri noi, la km 9+476, km 9+678, km 10+863 si km 12+608, și reabilitarea unui pod, la km 11+824, executarea de podețe noi și reabilitarea celor existente, amenajarea deșanțuri, rigole și racordări la 71 de drumuri laterale, amenajarea accesului la proprietăți, montarea de parapete de siguranță, indicatoare rutiere, borne kilometrice, realizarea de marcaje rutiere.

Contractul de proiectare și execuție pentru modernizarea DJ 141 Mediaș-Bârghiș a fost semnat în 4 martie 2019 cu societatea DRUMSERV din Târgu Mureș, iar lucrările au început în 28 august 2019 fiind finalizate în termenul de 30 de luni prevăzut în contract.

Modernizarea DJ 141 Mediaș-Bârghiș, alături de alte două investiții derulate de Consiliul Județean Sibiu și afalte în curs de realizare: modernizarea DJ 106 Agnita – Sighișoara și cea a DJ 106 B A1-Ocna Sibiului-Loamneș-Șoroștin-Țapu,situează județul Sibiu în fruntea județelor din Regiunea Centru în ceea ce privește atragerea de fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii rutiere.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Un nou meci de Europa League la Sibiu