12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

OPINIE: Instructorul auto – important sau nu?

Știri din Județ

Instructorul auto a avut un rol esențial în formarea mea ca șofer și, cred eu, implicit în viitorul meu pe șosele. Un criteriu de care ar trebui să țineți cont atunci când doriți să vă înscrieți la școala de șoferi este să vă alegeți cu atenție instructorul auto; este foarte important să fiți cât de cât compatibili, de preferat să aveți o discuție cu acesta înainte de a începe cursurile împreună și dacă este posibil, chiar să asistați la o ședință de-a lui.

Dordea Alexandru, instructor auto la A&R Driving Service SRL este cel despre care doresc să vă povestesc în acest articol, nu pentru a-i face reclamă, în mod special, ci pentru a împărtăși cu voi experiența mea.

De-a lungul timpului pot spune că am avut o experiență tumultoasă cu școlile de șoferi din Sibiu, fără de care nu aș fi avut model de comparație. Departe de mine gândul să arunc cu noroi în instructorii auto pe care i-am întâlnit de-a lungul timpului, însă siguranța pe care o simt acum, când mă urc la volanul mașinii, a depășit demult așteptările mele și nu mulțumită mie, ci domnului Dordea Alexandru.

Să știi să conduci bine este un talent, ca oricare altul, pentru ca presupune multe abilități din partea conducătorului. Înainte de toate, atenția distributivă, sau acea capacitate de a face mai multe lucruri deodată cum ar fi: să schimbi vitezele (a întâia, a doua, a treia…), să te uiți în oglinzile retrovizoare, să mânuiești volanul și mai ales, să întorci capul la pietoni). Apoi, să ai orientare în spațiu, pentru a aprecia distanțele, pentru a executa virajele corespunzător, pentru a ști unde te afli, în ultimă instanță. Toate acestea, în doar 15 ședințe, reprezintă o provocare extraordinară tocmai de aceea, este extrem de important să pleci la drum cu cineva care este compatibil, cât de cât, cu voi, așa cum spuneam mai sus. Si prin compatibilitate nu mă refer la lucrurile comune care vă fac plăcere, ci la suma abilităților sale de-a scoate cei mai bun din tine. Să îi simți privirea în ceafă ori de câte ori ești nesigur, sau te simți stângaci, să parcurgă cu tine același traseu de n ori până îți dai seama ce ai greșit. Asta a însemnat pentru mine compatibilitate.

Nu există instructorul perfect și cu siguranță nu reprezintă condiția principală pentru a deveni un șofer bun

Generația mea, în special, merge pe principiul „musai să avem aici și acum ce ne dorim. Cu toții ne dorim să excelăm în tot ceea ce facem, însă nu știu cât de bine stăm noi la capitolul răbdare. Ce am învățat de la domnul Dordea a fost să iau lucrurile treptat, fără să sar peste etape. Bineînțeles cu răbdare. La început am parcurs drumuri în exteriorul orașului, folosind toate cele cinci trepte de viteză, iar până nu am fost suficient de pregătită, nu am intrat în oraș – un aspect foarte important, din punctul meu de vedere, dar mai ales a șoferilor experimentați care se feresc de mașinile de școală, tocmai din motivul că ar fi prea lente, încurcând astfel traficul din oraș.

Experiența mea din timpul condusului în oraș a fost lipsită de claxoanele agresive ale șoferilor, tocmai pentru că învățasem să stăpânesc suficient de bine lucrurile. A treia treaptă de viteză pe drumurile care permiteau, era un must have, la domnul Dordea, iar eu nu simțeam asta ca pe o neputință.

Cei interesați să urmeze cursurile de legislație și de conducere cu Alexandru Dordea, instructor auto la A&R Driving Service SRL se pot înscrie la numărul de telefon 0749 893 771.

Publicitate

3 COMENTARII

  1. Mda, sa uitat de folosirea manetei de semnalizare in acelasi timp cu asigurarea 360 grade, rotirea volanului, schimbarea vitezelor. Sper ca este doar o omitere in text si nu ai practica. 😉 In rest da, trebuie ca tu sa fi un cursant deschis la faptul ca nu stii, si instructorul cu dorinta de a vrea sa transmita informatie calitativa cu rabdare.

  2. Am luat sala și orașul din prima doar cu ajutorul și datorită domnului Dordea. Îi mulțumesc enorm pentru răbdare, dar mai ales pentru faptul că m-a făcut să prind încredere în mine și să stăpânesc mașina în ritmul traficului. Mereu a destins atmosfera, mi-a explicat fiecare pas ori de câte ori a fost nevoie și nu m-a grăbit. Un instructor de nota 100000…0! 🙏🏼

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri