8 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

17 septembrie – Ziua mondială a siguranței pacientului

Știri din Județ

Ziua mondială a siguranței pacientului a fost marcată și de personalul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu prin purtarea de fundițe portocalii, în semn de respect și prețuire pentru pacienți.

Anul acesta, pe 17 septembrie când este marcată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este FOLOSIREA SIGURĂ A MEDICAMENTELOR.

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) lansează cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranței Pacientului două materiale informative dedicate pacienților si personalului medical pentru conștientizarea posibilelor erori de medicație.

Potrivit statisticilor, erorile de medicație constituie una din cauzele principale ale vătămărilor și vatămarilor evitabile în sistemele de sanatate din întreaga lume.

În semn de respect și prețuire pentru pacienții tratați, personalul medical este îndemnat să poarte astăzi un accesoriu de culoare portocalie, simbol al Zilei Mondiale a Siguranței Pacientului.

Mai multe detalii despre Ziua Mondială a Pacientului puteți citi aici.

De la începutul anului 2022 și până în prezent, în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu au fost internați, în secțiile Covid și Non Covid peste 2.000 de pacienți. Alți aproape 12.500 de pacienți au fost consultați în ambulatoriul de specialitate al spitalului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Brădeni: Un nou scandal între PSD și PNL