7.3 C
Sibiu
miercuri, 17 aprilie, 2024

Pacienții internați în Secţia de Neurologie din Sibiu nu vor mai fi transportaţi cu ambulanţa pentru investigaţii RMN în altă clădire

Știri din Județ

Pacienţii internaţi în Secţia Clinică de Neurologie nu vor mai fi transportaţi cu ambulanţa pentru investigaţii RMN în altă clădire unde este Radiologia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), începând cu 9 mai, când va fi dat în funcţiune aparatul RMN existent în prezent, dar care aşteaptă ca personalul de specialitate să fie instruit şi să îşi înceapă activitatea, a explicat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al spitalului, Decebal Todăriţă.

Pacienţii neurologici beneficiază de la finalul lunii aprilie de spitalizare într-o secţie modernizată a SCJU Sibiu, unde s-au investit peste 40 de milioane de lei, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Neurologia a fost prezentată jurnaliştilor în 11 aprilie, însă aici au fost aduşi pacienţii la finalul lunii aprilie, după ce spitalul a obţinut autorizaţia de funcţionare a secţiei modernizate, de la Direcţia de Sănătate Publică.

În prezent, la Neurologie există un RMN şi un Computer Tomograf (CT), care deşi sunt noi, nu pot fi folosite. RMN-ul va fi dat în funcţiune în 9 mai, iar CT-ul va putea fi folosit de medicii din această secţie, după ce se obţin toate autorizaţiile, la o dată care nu a putut fi precizată de reprezentanţii spitalului sibian. Până când RMN-ul şi CT-ul de la Radiologie vor putea fi folosite, bolnavii internaţi aici care au nevoie de aceste investigaţii sunt transportaţi cu ambulanţa la alte clădiri ale spitalului, unde există în prezent aceste aparate. 

„Conform structurii temporare aprobate de DSP Sibiu, Secţia Clinică Neurologie dispune de 54 de paturi pentru spitalizarea continuă. De asemenea, în acelaşi pavilion îşi desfăşoară activitatea Compartimentul Terapie Intensivă Neurologie cu un total de 10 paturi”, se arată într-un comunicat al SCJU Sibiu, remis recent către mass-media.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

SIBIU: Primăria bagă bani în stâlpi de informare