spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

ECHIPA GALBENĂ: Gală caritabilă pentru elevii Liceului de Artă Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

În sala de muzică a Palatului Brukenthal din Sibiu, sâmbătă seara a avut loc un eveniment special: Gala caritabilă The Sound of Empathy organizată de voluntarii din Echipa Galbenă. Fondurile strânse sunt destinate elevilor Liceului de Artă Sibiu. La evenimentul rafinat, cu ținute negre, au participat și ministrul Culturii, Raluca Turcan și președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean.


Pe acordurile unui cvartet de soliști de la Filarmonica de Stat Sibiu, invitații au fost primiți în Palatul Brukenthal de organizatori. Totul organizat ca la carte, după modelul galelor caritabile occidentale. Oameni de afaceri, personalități locale din diferite domenii și politicieni au putut fi văzuți la eveniment. Toți au răspuns invitației voluntarilor Echipei Galbene de a se alătura acestui eveniment caritabil.

Materiale pentru Liceul de Artă Sibiu

Elevii Liceului de Artă din Sibiu au constantă nevoie de materiale pentru a-și desfășura activitatea educațional-artistică. Gala Caritabilă The Sound of Empathy a oferit celor prezenți o serie de tablouri donate de elevi ai liceului, alături de unele realizate de restauratori de la Muzeul Brukenthal. Banii strânși la eveniment vor fi folosiți pentru achiziția de materiale artistice pentru elevii liceului prin Asociația Centrul Memorial Dr. Gheorghe Telea-Bologa din Sibiu.

Un exemplu de urmat

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, abia întoarsă de la o conferință europeană în Georgia, a ținut să felicite organizatorii pentru inițiativă. Ea a subliniat că s-au dovedit benefice și pentru educație investițiile în cultură din județul Sibiu din ultimii ani. Cîmpean a apreciat că astfel de evenimente ar trebui organizate mai des la Sibiu de către diferite organizații. Ele ar fi un bun prilej pentru mediul de afaceri și nu numai, de a sprijini comunitatea.

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a apreciat seria de acțiuni social-culturale desfășurate în județul Sibiu de Echipa Galbenă și mai ales implicarea deosebită a familiei Sorin și Alina Huciu. Ea a amintit de căsuțele galbene cu cărți amplasate deja în această vară în orașul Sibiu și județ, care se bucură de un real interes din partea copiilor, dar și adulților.

Amfitrionul serii, Alexandru Chituță, directorul Muzeului Național Brukenthal a spus că instituția condusă de el este deschisă să sprijine astfel de evenimente caritabile. Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național Radu Stanca, aflat și în calitate de membru în Consiliul de Administrație al Liceului de Artă Sibiu, a subliniat importanța extinderii liceului pe mai multe domenii artistice. El a făcut legătura și cu programul de studii doctorale teatrale de la Sibiu, etalon mondial recunoscut deja.

Muzică, tablouri și rafinament

Întreaga seară a stat sub semnul rafinamentului. De la intrarea invitaților, la muzica de ambianță interpretată în prima parte de un cvartet de soliști ai Filarmonicii de Stat Sibiu, apoi de elevi ai Liceului de Artă. Tablourile realizate de elevi ai liceului și restauratori ai Muzeului Brukenthal s-au dovedit insuficiente, fiind vândute în primele minute. Florile pentru doamne nu au lipsit.

O donație de sticle de vin din colecția Regelui Charles al Marii Britanii din 1942 a fost o altă atracție pentru colecționari. Multele sute de euro oferite pe fiecare sticlă se vor duce tot la elevii Liceului de Artă Sibiu.

Sorin Huciu, unul din principalii organizatori ai evenimentului, a mulțumit tuturor celor prezenți pentru deschidere și dorința de a ajuta. El a promis că va continua alături de voluntarii Echipei Galbene seria de evenimente și acțiuni social-culturale în sprijinul comunităților din județul Sibiu.

Cel care a dat startul strângerii de fonduri din cadrul Galei, printr-o donație în urna special amplasată a fost Casian Huciu. La 12 ani el se implică, deja, de mult timp, ca voluntar în multe proiecte și a dorit să doneze din banii săi de buzunar pentru elevi ai Liceului de Artă Sibiu. Gestul său a fost apreciat de cei prezenți, încurajați să deschidă portofelele și să sprijine tinerii artiști sibieni.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă