-0.3 C
Sibiu
luni, 11 decembrie, 2023

„Povestea Voluntarului” la Biblioteca Județeană ASTRA

Știri din Județ

Publicitate

Asociația Diakoniewerk International organizează evenimentul „Povestea Voluntarului” în cadrul proiectului „Voluntariatul nu lasă pe nimeni în urmă” cofinanțat de către Primăria Municipiului Sibiu, în data de 27 octombrie, ora 14:00-16:00, locație: Sala American Corner, corp B, Biblioteca Județeană Astra, Sibiu.


Acest atelier își propune să promoveze implicarea activă în acțiuni de voluntariat și să aducă împreună o comunitate diversă. La „Povestea Voluntarilor” atât voluntarii, cât și persoanele cu dizabilități vor avea ocazia de a-și împărtăși experiențele, provocările pe care le-au întâmpinat și bucuriile pe care le găsesc în activitatea de voluntariat. Acest schimb de povești și experiențe contribuie la creșterea nivelului de motivație și sprijină dezvoltarea reciprocă în cadrul comunității.

Publicitate

Invităm cu entuziasm studenții să participe la acest eveniment, deoarece implicarea în voluntariat alături de persoane cu dizabilități nu numai că dezvoltă un set de abilități speciale, dar oferă și satisfacția unei conexiuni autentice care se poate crea în urma interacțiunii cu acest grup vulnerabil.

Pe lângă voluntari, la eveniment vor fi prezenți și specialiști din domeniile psihologiei (Adrian Bratu-psiholog cu drept de liberă în practică, specialitatea psihoterapeut în psihodramă clasică), asistenței sociale (Parhoveanu Floriana- asistent social, Seprodi Liliana-asistent social) și educației (Lupu Daniela- educator principal), care își vor împărtăși experiența în voluntariat și vor discuta beneficiile implicate. Alăturați-vă nouă pentru a învăța, a împărtăși și a construi împreună o comunitate mai solidară și mai inclusivă!

Asociația Diakoniewerk International înființată în anul 2006 este o organizație nonguvernamentală care dezvoltă servicii sociale pentru grupurile vulnerabile. În municipiul Sibiu există un Centru de Zi cu Specific Ocupațional și o Locuință Protejată pentru persoane cu dizabilități, centre în care tinerii atipici obțin deprinderi de viață independentă pentru o integrare mai bună în comunitatea sibiană.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri