spot_img
21.3 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

USR-iștii arată dezastrul de la TURSIB. Vinovați: conducerea și primarul Astrid Fodor

Știri din Județ

Publicitate

După ce astăzi au votat alături de consilierii PNL împotriva reducerii curselor TURSIB în oraș, consilierii USR au arătat într-o conferință de presă o imagine a dezastruosului management al companiei din ultimii ani. Ei au declarat că principalii vinovați sunt conducerea companiei publice și primarul Astrid Fodor, care din 2021 și-a subordonat TURSIB-ul.

Publicitate

Conducerea interimară executivă a TURSIB a propus un plan de reducere drastică a curselor de autobuze în oraș în perioada noiembrie – decembrie 2023. Scopul a fost încadrarea în bugetul de salarii aferent anului acesta. Din cauza lipsei de șoferi și a măririi de către Primăria Sibiu a flotei și numărului de trasee, TURSIB a ajuns să ponteze șoferii până acum cu peste 19.000 de ore suplimentare. Dar acestea nu au fost bugetate. Așa că la finele lunii septembrie 2023 compania a chletuit aproape 30 milioane lei din fondul de salarii pe anul acesta. Fond ce este de 36 milioane lei. Rezultă că TURSIB nu va mai avea cu ce plăti angajații în decembrie.

Consilierii locali USR Sibiu, Ionuț Ghișe și Diana Mureșan au prezentat un amplu raport pe baza documentelor primite de ei de la TURSIB din care reiese managementul defectuos al companiei. Cei doi au arătat că în anuil 2021, primarul Astrid Fodor, printr-un artificiu a exclus consilierii locali din Adunarea Generală a Asociațiilor (AGA) de la Tursib și a pus Primăria în loc, reprezentată de ea.

Apoi a decis să prelungească mandatele Consiliului de Administrație TURSIB, format din persoane alese de ea. Consiliul de Administrație a angajat directorii companiei în această perioadă. Și aceștia s-au tot schimbat, prin demisii. Ultimul a plecat în septembrie 2023 cu demisia la zi. Directoarea economică este și ea în preaviz în urma demisiei.

Ionuț Ghișe a precizat că USR-iștii au votat contra propunerii conducerii TURSIB pentru că prezenta o situația reală completă. Multe informații încă lipsesc. De asemenea, el a arătat că diferitele cramponări ale primarului Astrid Fodor și ale Consiliului de Administrație referitoare la legea Bugetului de stat sunt false probleme.

Diana Mureșan a subliniat că soluții pot fi găsite și este de datoria directorilor, a Consiliului de Administrație TURSIB și a primarului Astrid Fodor să rezolve situația. Altfel există riscul unui blocaj al transportului public în Sibiu.

VIDEO: Conferință de presă USR Sibiu

SIBIU INDEPENDENT a adresat mai multe întrebări celor de la TURSIB din 17 octombrie, în urma unui articol publicat de ziar pe acest subiect. Nu am primit răspuns.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai