spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Opinia publică vrea informații clare despre jaful de la Sibiu! Cine, cum și de ce?

Știri din Județ

Publicitate

Au trecut patru zile de la asaltul armat al vilei situate pe strada Moldoveanu din municipiul Sibiu, acolo unde, hoții l-au bătut crunt pe proprietar. După două zile de agonie, acesta a decedat la spital. De atunci, nici un suspect, nici o reținere!


Vestea jafului produs la nici 500 de metri de casa Președintelui Iohannis a pus pe jar opinia publică, dar a zguduit și imaginea unui Sibiu sigur și liniștit. Furturi și crime au mai fost comise în județul Sibiu însă autorii au fost rapid depistați. Poate și din cauza unor crime pasionale și recunoscute sau a unor jafuri și tâlhării juvenile, de multe ori Poliția având un cerc de suspecți bine definit. Însă în acest caz, din partea autorităților, totul s-a redus la: „Nu avem informații suplimentare de oferit la acest moment.

Imediat după relatarea în exclusivitate a cazului în ziarul nostru, celelalte instituții media locale și naționale au preluat subiectul și au încercat să afle detalii ne / oficiale. Și de aici a pornit o adevărată avalanșă de fake news. De ce? Pentru că autoritățile sibiene nu au informat la timp și transparent despre caz. Astfel, au apărut o mulțime de ipoteze și scenarii neadevărate: ceasuri în valoare de 1 milion de euro; sute de mii de euro furați din seif; victima bătută 40 de minute; crimă la comandă; etc. În loc să informeze, astfel de știri i-au băgat pe cititori „în ceață”. Aceste lucruri nu erau posibile dacă autoritățile sibiene comunicau transparent, în timp util și punctual. Opinia publică încă așteaptă primele imagini captate de camere de supraveghere. În multe alte cazuri, imaginile au fost făcute publice după maxim o zi, două.

Am vorbit cu mai mulți oameni de afaceri din Sibiu, unii chiar cu afaceri de milioane de euro și într-un procentaj îngrijorător, aceștia au declarat faptul că, după jaful de la Sibiu, au un sentiment de nesiguranță în propriile case. Deși au sisteme de alarmă și supraveghere, cazul de pe strada Moldoveanu din Sibiu se poate repeta.

Am contactat trei firme care comercializează și montează sisteme de alarmă. Aceștia au confirmat pentru ziarul Sibiu Independent faptul că după jaful de la Sibiu, a fost sesizată o creștere lină a cererilor pentru achiziționarea și montarea de sisteme de securitate.

„Într-adevăr, am avut mai mult cereri de informații, despre preț în special. Sibienii se uită mai mult la preț și abia apoi la performanțe. De multe ori aceștia cumpără sisteme de supraveghere de pe internet, fără spațiu de stocare. Ei motivează că își vor cumpăra hard disk ulterior însă nu acest nu se prea întâmplă. Mulți se mulțumesc doar că pot vedea live pe telefon, însă când dormi ce faci?!” a declarat un comerciant de sisteme de securitate

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă