spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Sub sloganul „Rămanem solidari în fapte bune”, Echipa Galbenă continuă acțiunile de binefacere și în anul 2024

Știri din Județ

Publicitate

Acte de caritate pentru sibienii aflați in dificultate, donații în bani pentru susținerea elevilor, burse de studii pentru elevii din mediul rural, proiecte care să încurajeze cititul, sprijin în construcția unor centre sociale din Sibiu, acțiuni de împădurire sau de ecologizare – toate acestea sunt câteva dintre realizările pe care voluntarii Echipei Galbene a PNL Sibiu, le-au atins cu succes în cei patru ani de activitate. Sub sloganul „Rămanem solidari în fapte bune”, Echipa Galbenă continuă acțiunile de binefacere și în anul 2024.


Redăm mai jos mesajul Echipei Galbene, postat pe pagina de Facebook:

Omul este purtător de comunitate. Comunitatea ne definește ca personalități sociale în măsura în care ne angajăm prin acțiuni decisive, în bunul mers al treburilor comune. Fiecare om în parte este prin așezarea lui într-un loc sau altul, responsabil față de celălalt. Că este conștient de aceste îndatoriri sau nu, ține de educație, sentimentul civic sau puterea de a dărui.

În ultimii ani lumea a trecut prin transformări majore cauzate de pandemii, războaie, criza refugiaților, catastrofe naturale etc. Efectele se mai resimt şi astăzi, dar ceea ce contează de fapt este că am trecut prin toate, unii lângă alții uniți prin speranță, solidaritate și dorința de a fi bine, împreună, solidari şi poate mai apropiaţi ca niciodată.

Peste Echipa Galbenă au trecut deja 4 ani! 4 ani din viața unor oameni a căror preocupare zilnică a fost acea de a-şi ajuta aproapele, nu sunt chiar de ici de colo. Am trecut prin multe, dar cert este că nu am vândut poveşti şi nici discursuri lacrimogene. Acţiunile noastre au şters lacrimi acolo unde acestea au curs din lipsuri provocate de incercarile vietii.

Singurul nostru ,,discurs” a fost fapta bună. Am trecut peste atacuri, încercări de intimidare sau destabilizare. Unitatea echipei noastre, alcătuită din voluntari din cele mai divrese domenii de activitate, este una care s-a clădit pe respect, dăruire şi conştiinţa lucrului bine făcut. Suntem printre puţinii care pot spune,cu mâna pe inimă şi fără riscul de a fi judecați de comunitate, că tot ceea ce am făcut pănă acum a fost prin propriile forte și cu toată dăruirea.

Anul 2023 a fost un an plin. Încă mai avem multe de spus, până în 31 decembrie. Un rezumat onest al implicării noastre prin cele 376 de actiuni,în mijlocul comunității sibiene ar arăta cam așa:

-Iarna Solidarității , al doilea an, Turnisor, Țiglari ,

-8 Martie pentru doamnele de la azil(coafor,Stomatologie)

-Acțiuni de împădurire

-Vizita persoane vârstnice la Muzeu

-1 Iunie pentru copiii de la Centrul Prichindelul +unități ,laptopuri si o piscina

Acțiuni de ecologizare

-Proiectul educativ- cultural Căsuța Galbena din parc Subarini,muzeu și Centrul Coșbuc

-Parcul Boița

4 Burse oferite pentru 2 copii din Boița și 2 din Parohia Tiglari

-Gala Caritabila ,,The sound of empthy” prin care am ajutat sa dotam Liceul de Arta cu o pianina mecanica,20 de Sevalete Profesioniste pentru pictura,un banc sculptura

-Rechizite și ghiozdane ptr 150 de copii din județ

-Acțiunea imbracă un copil în prag de iarnă, pentru scoala din parohiile Turnișor și Țiglari

-Dotare cu jucarii a Grădiniței Valea Viilor

-Construcţia Centrului social ,,Sfantul Nicolae„ din Turnișor

-Suport financiar pentru o familie care a rămas fără casă în urma unui incendiu

-Suport financiar pentru tratamentul unui copil cu grave probleme de sănătate

Este mult? Este puţin? Să lăsam conştiinţa fiecăruia să judece, după puterea de asumare a propriilor virtuţi sau slăbiciuni. Noi vrem să spunem doar că fiecare bănuț din aceste acţiuni a fost muncit şi a fost dăruit din tot sufletul celor care au avut nevoie de noi. Şi o vom face În continuare. Îi invităm alături de noi pe toţi cei care cred viaţa este şi despre altceva nu doar despre trădări, decepţii şi parteneriate nocive. Viaţa este despre frumos, bunătate, prietenii durabile şi, nu în ultimul rând, despre fărâma de jertfă pe care o datorăm celor de lăngă noi, necondiţionat.

Cu respect Echipa Galbenă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă