spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Consiliul Județean a găzduit vizita unei delegații din Republica Moldova în județul Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Consiliul Județean Sibiu a găzduit vineri, 17 noiembrie 2023, vizita de lucru a unei delegații din Republica Moldova, din raioanele Dondușeni, Criuleni și Strășeni, prezentă în județul nostru în cadrul proiectului ”Trei culori și-o singură credință: românească”.


Delegația moldoveană, ce a însumat 21 de persoane, a fost condusă de domnul Ion Țurcanu, șef Secție Cultură, Turism, Tineret și Sport din cadrul Consiliului Raional Dondușeni, acesta fiind însoțit de reprezentanți din diferite domenii de activitate ale celor trei consilii raionale, precum administrație publică locală, economie, construcții, urbanism, achiziții publice, gospodărie comunală, asistență social, cultură precum și de reprezentanți ai primăriilor Tîrnova și Baraboi din Raionul Dondușeni, de reprezentanți ai GAL Plaiul Codrilor, ai Centrului de sănătate ”Prietenoși tinerilor”, ai Rețelei Naționale LEADER Republica Moldova și de conducătorul artistic al Ansamblului Nemurele – Remurele din Slobozia Dușca.

Oaspeții moldoveni au fost primiți de către Marcel Constantin Luca, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Oana Popa, director executiv Direcția Strategii, Proiecte, care a făcut o prezentare succintă a modelelor de bună practică privind finanțările nerambursabile din fonduri europene pentru proiecte de infrastructură de sănătate, mediu, de transport, socială, și de către Dana Lupică, Șef Serviciu Strategii, Dezvoltare Economică și Socială, care le-a detaliat invitațiilor Programul ”Anii Drumeției”. Prezentările au fost completate cu cea susținută de Cristina Iliescu de la OMD ”Colinele Transilvaniei”.

Vizita delegației din Republica Moldova se desfășoară în perioada 13-18 noiembrie 2023, în program fiind incluse deplasări la mai multe obiective din localitățile Racovița, Avrig și Șura Mare, iar în municipiul Sibiu oaspeții au putut vizita Muzeul în Aer Liber, Centrul Istoric, Muzeul Brukenthal, Filarmonica de Stat Sibiu, Biblioteca Județeană ASTRA și Târgul de Crăciun, iar CJ Sibiu le-a oferit posibilitatea să participe la spectacolul din 15 noiembrie din cadrul Festivalul Național de Folclor ”Ioan Macrea”, organizat de CJCPCT ”Cindrelul-Junii” Sibiu. Vizita de studiu a inclus și o deplasare la Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Dr. Ghe.Preda” Sibiu, respectiv la Ambulatoriul pentru adulți, un obiectiv de investiții al CJ Sibiu finanțat din fonduri europene

Proiectul ”Trei culori și-o singură credință: românească” se va încheia în această lună cu o vizită de studiu pe care o delegație din județul Sibiu o va efectua în Republica Moldova în perioada 21-26 noiembrie 2023.

Proiectul este finanțat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.

Bugetul total al proiectului este de 392.112 lei, din care 18.672 lei reprezintă cofinanțarea de 5% pe care asigură Consiliul Județean Sibiu, în calitate de solicitant.

Proiectul are drept Obiectiv general crearea unui cadru de cooperare adecvat, atât instituțional, cât și uman, pentru românii din Republica Moldova şi din România, pentru cunoașterea, păstrarea, dezvoltarea și promovarea valorilor culturale comune și pentru afirmarea identitară și spirituală a cetățenilor din Raionul Donduşeni și nu numai.

Prin implementarea acestui proiect, Județul Sibiu urmărește consolidarea relațiilor de prietenie deja existente și dinamizarea legăturilor dintre România și Republica Moldova, crearea unor colaborări viitoare, inclusiv pentru accesarea în comun a unor proiecte, contribuind, în mod direct, la dezvoltarea economică, culturală, socială și educațională a celor două comunități. Proiectul contribuie la cunoașterea, păstrarea, dezvoltarea și promovarea valorilor culturale românești, iar rezultatele vor consolida legăturile cu România, devenind chiar un model de bune practici care se va putea multiplica şi la nivelul altor raioane și comune din Republica Moldova.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă