2.4 C
Sibiu
vineri, 01 decembrie, 2023

Ziua Mondială a Prematurităţii, sărbătorită și în cadrul secțiilor de neonatologie ale Spitalului Județean Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

17 noiembrie – Ziua Mondială a Prematurităţii a fost sărbătorită, ca în fiecare an, și în cadrul secțiilor de neonatologie ale SCJU Sibiu.


Azi, 17 noiembrie, sărbătorim în întreaga lume Ziua Mondială a Prematurităţii. Sărbătorim milioane de copii care înfruntă cu un curaj nebănuit problemele pe care viaţa prea devreme începută le pun în faţa lor. Milioane de copii-eroi, chiar supereroi unii dintre ei. În fapt, toată luna noiembrie este dedicată conştientizării privind prematuritatea şi complicaţiile sale. Pentru că, în întreaga lume, 1 din 10 copii se naşte prematur şi aceasta înseamnă aproximativ 15 milioane de copii pe an în întreaga lume. Iar prematuritatea şi complicaţiile sale reprezintă una din principalele cauze de deces perinatal şi până la vârsta de 1 an.

Publicitate

Iar cei în măsură să facă ceva – proiecte, programe de educaţie, investiţii în echipamente şi instruire a personalului şi chiar legislaţie – trebuie să audă, măcar o dată pe an, vocea noastră, a părinţilor şi a personalului medical, vocea prematurilor.

Prematurii sunt copii fragili în ciuda puterii cu care se luptă pentru fiecare respiraţie, pentru viaţă şi au nevoie de sprijinul nostru!

Azi este ziua lor şi le dorim tuturor piticilor din lume sănătate şi putere! La mulţi ani!

P.S. Am sărbătorit și noi azi, împreună cu mamele micilor eroi, și cu sprijin din partea Cofetaria Alina Sibiu, Nestle România și Danone Romania, cărora le mulțumim pentru baloane și bunătăți!

P.P.S. Cei mici au primim lăptic bune de la mămicile lor! – a transmis echipa BABY CARE SIBIU pe pagina de Facebook.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri