spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Primarul Astrid Fodor crede că sibienii au fost educați de polițiștii locali

Știri din Județ

Publicitate

Cred că astăzi Gheorghe Aldea, șeful Poliției Locale Sibiu este în al nouălea cer. Șeful lui, primarul Astrid Fodor, i-a lăudat activitatea pe anul trecut. Nu lui, serviciului, dar inerent se transpune și asupra lui, lauda. Doamna primar a constatat că sibienii sunt mai educați datorită Poliției Locale. Și de aici rezultă un număr mai mic de amenzi pentru parcări aiurea. Faptul că multe parcări sunt desenate aiurea în Sibiu este altă problemă.


Mi se pare așa de noaptea minții să mergi tu polițist local și să amendezi un șofer că a parcat la mai puțin de 25 de metri de intersecție sau de trecerea de pietoni. Și au fost peste 2.100 de șoferi amendați pentru asta la Sibiu, anul trecut. Așa scrie în raportul lăudat de doamna primar astăzi în ședința de Consiliu Local. Adică îi lăudăm că au amendat șoferii conform Codului Rutier, dar uităm că, Primăria Sibiu, a trasat la greu parcări la mai puțin de 25 de metri de multe intersecții și treceri de pietoni. Acolo este legal să parchezi, după mintea unora din Primărie, nu și după Codul Rutier.

Dar ce ne mai mirăm. Gafa monumentală făcută în fața Comandamentului NATO din Sibiu cu liniile trasate ca la X – 0 a arătat gradul de cunoaștere din Primăria Sibiu. Normal că au aruncat vina pe firma contractată. De parcă nu orice lucrare a Primăriei nu are parte de proces verbal de recepție semnat de angajați ai Primăriei. Bine că Poliția a amendat și Primăria și firma respectivă. Aștept de mulți ani să văd că Poliția amendează Primăria pentru toate parcările desenate la mai puțin de 25 de metri de treceri de pietoni și intersecții.

Să revenim la doamna Fodor și sublimul elogiu adus polițiștilor locali pentru educația făcută sibienilor șoferi. Pentru mine, dincolo de ironia de la care nu mă pot abține, activitatea celor de la Poliția Locală Sibiu arată că s-au lăsat pe tânjală. Sau au avut alte priorități pentru acești salariați extrem de bine plătiți, dar fără prea mare pregătire în domeniu.

Poate că polițiștii locali au patrulat zi și noapte pe străzi și au prevenit violențe, furturi etc. Aiurea! Anul 2023 a fost de pomină pe plan național pentru Sibiu. Nu neapărat ca număr de incidente (încă nu îl știm oficial), ci ca impact și mediatizare. Nu pot să uit imaginea cu cei 3 criminali ai omului de afaceri cum se plimbau noaptea prin Sibiu cu cagule pe față… Și acela este doar un exemplu.

Nu e bai, avem camere de supraveghere puse în tot orașul de SRI pentru renumita întâlnire a șefilor de stat. Apoi totul a fost predat… poliției locale Sibiu. Oare au așa mulți specialiști în supraveghere video și analiză? Bine că acum furnizează Poliției naționale imagini la cerere. Pentru că acum câțiva ani, sistemul era doar pentru poliția locală.

Nu spun că cei din Poliția Locală Sibiu nu își fac treaba. Unii și-o fac bine, alții o mai lălăie. Pe principiul: unii sunt serioși, alții sunt prieteni cu șeful sau i-a angajat vreun consilier că era nepotul lui… Dar am și eu așa o curiozitate? La Poliția Locală Sibiu se dă probă fizică anuală? Nu de alta, dar am văzut polițiști locali care nu știu dacă ar îndeplini nici 10% din baremul școlar de clasa a 8-a la sport. Cât privește folosirea armelor din dotare… nu mă stârniți, vă rog! Pentru asta este necesar un examen psihologic anual… pe bune! Și o pregătire intensă și responsabilă. La baston, nu, că acolo este simplu.

În concluzie, sibienilor educați de polițiștii locali mai lăsați mita acasă. Nu este nevoie să închideți ochii agentului constatator cu 50 de lei, pentru că ați fost deja educați. Aoleu, ce am scris, de mâine iar crește numărul de amenzi aplicat de Poliția Locală Sibiu. Dar măcar mai le scade la unii bugetul extra, personal.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri