spot_img
3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Cum a dat Primăria Sibiu 3.400 de euro pe o placă comemorativă

Știri din Județ

Publicitate

Când Primăria Sibiu cheltuie milioane de euro pe o pistă de biciclete sau alte milioane de euro pentru reparații drumuri anuale, achiziția unei plăci comemorative poate părea ceva banal. Cazul de față ne arată cam cum se cheltuie banul public de către Serviciul Public de Administrare a Unităţilor de învăţământ Preuniversitar de Stat din cadrul Primăriei Sibiu. Au dat, în anul 2021, 3.400 de euro pe … o mică placă comemorativă!


După ce SIBIU INDEPENDENT a început seria dezvăluirilor cum se cheltuie banul public la Serviciul Școli (cu acest nume cunoscut în mediul educațional) al Primăriei Sibiu, informațiile încep să curgă spre noi cu tot felul de achiziții bizare.

Dacă au cheltuit anul trecut 400.000 de lei pe gardul unei școli care are drept curte o groapă de noroi, de ce ne mai miră că au dat 3.400 de euro pe o mică placă comemorativă?

Singura placă comemorativă de pe clădirea sălii de sport a liceelor Brukenthal și Arte. În memoria lui Wilhelm Binder.

Consiliul Județean Sibiu organizează un meci important în cinstea lui Binder

În 17 iunie 2021 se marcau la Sibiu, 100 de ani de handbal în România. Consiliul Județean Sibiu transmitea în aprilie un comunicat de presă pe această temă: „În urmă cu 100 de ani s-a desfășurat la Sibiu primul meci de handbal de pe teritoriul României. Cu prilejul serbărilor de sfârşit de an şcolar în ziua de 17 iunie 1921, pe stadionul mare din Sibiu a avut loc un joc demonstrativ de handbal între elevii profesorului Wilhelm Binder, care a oficiat meciul şi în calitate de arbitru.” S-a organizat atunci și un meci al reprezentantivelor României și Suediei la Sibiu.

Dar Primăria Sibiu a tăcut mâlc. Deși profesorul Wilhelm Binder a predat la Colegiul Brukenthal din Sibiu.

Primăria Sibiu a comandat o placă comemorativă de 3.400 de euro

Fără fast, fără ceremonii, Primăria Sibiu, prin Serviciul Școli a comandat unei firme locale o placă comemorativă de marmură albă inscripționată. Cel puțin așa pare materialul. Deși o astfel de placă este evaluată la 200-500 de lei maxim, Primăria Sibiu a plătit 3.400 de euro, adică 16.806 lei!

Firma contractată Construct Business Project Srl din Sibiu și este specializată pe confecții metalice și profile PVC. Adică porți, garduri, uși și geamuri termopan.

Siteul firmei prezintă bogata activitate în domeniul termopane și confecții metalie. Nu și plăci de marmură inscripționate

Cine conduce Serviciul Școli din Primăria Sibiu?

Simona Pop este poate cel mai longeviv director de serviciu din cadrul Primăriei Sibiu. Ea conduce Serviciul Public de Administrare a Unităţilor de învăţământ Preuniversitar de Stat din cadrul Primăriei Sibiu. Simona Pop continuă să profeseze și la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, unde este colegă cu soția președintelui României, Carmen Iohannis. De altfel este cunoscută apropierea între cele două profesoare.

Conform SEAP achiziția s-a finalizat în August 2021, dar a fost făcută publică abia în februarie 2022
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului