spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Sibiu: Nu mai avem câini maidanezi, dar este plin de … vulpi!

Știri din Județ

Publicitate

O cititoare a ziarului ne-a transmis un instantaneu cu o vulpe urcată pe o mașină parcată în cartierul Vasile Aaron. Noapte de noapte, vulpile pot fi văzute, mai ales în zonele de containere în cartierele Ștrand, Hipodrom, Vasile Aaron, dar și dincolo de limitele Sibiului în Cartierul Arhitecților sau în Șelimbăr. Specialiștii atrag atenția că pericolul este mare datorită faptului că vulpile sunt principalul animal care transmite rabie (turbare).


Câinii maidanezi au dispărut de mulți ani din Sibiu. Locul lor a fost luat de ceva vreme de vulpi. Dacă oamenii le zăreau la început, rar, noapte, în cartierele de margine ale Sibiului, acum pot fi văzute noapte de noapte în tot orașul. Uneori chiar și ziua.

Vulpea zărită în Vasile Aaron în această seară a fost surprinsă pe o mașină. Alte dăți sunt văzute în zonele cu containere de gunoi sau chiar urcate pe acoperișuri de terase.

Populația de vulpi este vaccinată periodic anti-rabie, dar, chiar și anul acesta, la finele lunii februarie două focare de rabie la vulpi a fost găsit în Satu Mare. Vulbile cu rabie pot transmite prin mușcătură sau zgâriere boala direct la om sau la un animal domestic (câine) și apoi să fie transmis mai departe omului. Rabia este foarte periculoasă și poate duce la moarte, dacă nu este aplicat vaccinul anti-rabic imediat de la posibila infectare.

https://youtube.com/shorts/jMU50w3OCwk
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă