spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Două proiecte votate și mai multe intervenții ale consilierilor USR, în ultima ședință a Consiliului Local Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Grupul de consilieri locali ai USR Sibiu a fost în ultima ședință singurul grup care a arătat că este preocupat de problemele oamenilor. Cu două proiecte votate și mai multe intervenții, dintre care unele au schimbat soluțiile acestor proiecte, consilierii USR sunt mulțumiți că demersurile lor au avut succes și vor avea efecte pentru viața sibienilor.


„Oamenii ne-au trimis să facem treabă în Consiliul Local Sibiu și asta facem, zi de zi. În ultima ședință a CL, USR a fost grupul cu cele mai importante intervenții și mai ales cu rezultate vizibile pentru cetățenii Sibiului”, au transmis reprezentanții USR Sibiu.

Proiect USR de extindere a unei grădinițe cu clasă în aer liber

Proiectul de construire a unei clase în aer liber la grădinița Elefănțelul Curios, inițiat acum doi ani de grupul USR la solicitarea conducerii grădiniței, a fost aprobat de CL și va aduce o investiție de peste 800.000 de lei, care va permite copiilor să beneficieze de spații în aer liber pentru activități cultural-artistice, pentru lectură și relaxare, dezvoltare senzorială și motorie, învățare și explorare și multe altele, inclusiv un amfiteatru.

„Mulțumesc doamnei director Olivia Stefan Streja și fantasticei sale echipe din cadrul grădiniței , pentru propunerea aceasta, pentru viziunea pe care o au legată de calitatea actului educațional în cadrul unei instituții de stat, pentru starea de bine pe care o dau copiilor și părinților și îmi doresc să avem cât mai curând implementat acest proiect. Astăzi am făcut un pas important prin votul din Consiliul Local pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici” a spus Ionuț Ghișe, consilier USR Sibiu, cel care s-a ocupat direct de acest proiect.

Sterilizarea câinilor

O inițiativă a Dianei Mureșan și a colegilor consilieri USR, votată în ultima ședință a Consiliului Local este cel prin care se inițiază un program de identificare/înregistrare și sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună, cu stăpân, din Sibiu. „Sunt foarte bucuroasă de aprobarea lui, mai ales că a durat ceva timp și au existat și câteva hopuri, până să ajungem în acest punct. Mulțumiri speciale celor două Andree, una din primărie, cealaltă de la Animal Life”, a mai spus Diana Mureșan.

USR se opune corupției din administrație

Un proiect sensibil aflat la vot a fost cel referitor la acordarea de locuințe sociale unor cetățeni. Un proiect util, dar care de data aceasta conținea pe lista propusă un domn care a încercat să dea mită unui angajat Urbana și care, de altfel, a fost condamnat pentru această faptă.

„După intervenția mea, niciunul dintre consilieri nu a mai vrut să voteze acest proiect și s-a cerut amânarea lui. Pentru ca ceilalți solicitanți de pe lista de repartizare să nu sufere, am cerut doar scoaterea domnului respectiv de pe lista” a precizat Diana Mureșan, consilier USR Sibiu.

La cererea consilierei USR, persoana condamnată pentru mită a fost scoasă de pe listă, iar proiectul a fost adoptat.

„În momentul de față sunt alți peste 100 de solicitanți care așteaptă o locuință socială, tineri din orfelinate, persoane cu handicap, familii numeroase care stau în barăci sau locuințe improvizate, mame și tați singuri care își cresc copiii, victime ale violenței domestice și alți vârstnici, în aceeași situație ca a domnului. Toate acestea trebuie să le punem în balanță când luăm o decizie din poziția de consilieri locali”, a explicat Diana Mureșan.

Împotriva mutării deșeurilor în fața Aeroportului Sibiu

Un alt proiect care a trecut neobservat prin vizorul opiniei publice, dar ar putea avea un impact semnificativ, este cel care urmărește crearea unui Centru de Colectare prin Aport Voluntar pentru deșeuri. Primăria vrea să obțină finanțare pentru el, dar vrea să schimbe locul de amplasament, care inițial era în Viile Sibiului. Noul loc propus este chiar în fața Aeroportului Sibiu. În comisia de buget, unde discuțiile au fost aprinse, consilierii USR s-au opus acestei mutări și, din acest motiv, proiectul a fost scos de pe ordinea de zi, pentru a fi căutată o soluție mai bună.

„Nu putem lăsa ca turiștii care sosesc cu avionul să fie întâmpinați de gunoaie, oricât de mult am avea nevoie de acest centru. Am propus să fie construit la ieșirea din Sibiu pe Calea Poplăcii”, a declarat Ionuț Ghișe, care s-a declarat mulțumit că proiectul a fost retras de pe ordinea de zi.

Sibiul turistic

Nu în ultimul rând, proiectul de colaborare dintre municipiul Sibiu și Asociația Județeană de Turism, pentru promovarea destinației Sibiu, pe plan internațional, a fost criticat de consilierii USR Sibiu, deoarece nu include și o strategie clară privind modul în care turismul din Sibiu se poate dezvolta. Din acest motiv, consilierii s-au abținut la vot în cazul acestui proiect.

COMUNICAT DE PRESĂ TRANSMIS DE FILIALA JUDEȚEANĂ USR SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri