21.2 C
Sibiu
sâmbătă, 06 iulie, 2024

Analiza Alegeri Locale 2024: Dinastia Dotcoș face legea la Marpod. Cu forța?

Știri din Județ

Sebastian Dotcoș senior a părăsit primăria Marpod în 2022 pentru o funcție de director la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. După ce mandatul trecut a părăsit, din nou, marpozenii pentru o funcție la județ. Asta nu îl împiedică în aceste zile să facă muncă de campanie electorală pentru fiul său, pe care l-a pus primar în locul său. Fiul se numește tot Sebastian Dotcoș. Și îi vom spune Juniorul. Dar precum tatăl, așa este și Juniorul. Iar ce se întâmplă de trei luni în Marpod este demn de republici bananiere sau filme proaste cu gangsteri. Ce este și mai grav că nici Poliția din Marpod, nici IPJ Sibiu, nici Parchetul nu intervin în domnia terorii instaurată în această mică comună din județul Sibiu.


Am primit în aceste trei luni zeci de sesizări la SIBIU INDEPENDENT de la oameni din Marpod. Unii au dorit să candideze la alegerile locale pe listele unor partide, altele decât PSD. Pentru că primarul senior Dotcoș a fost ales pe listele PNL, dar repudiat de partid. Fiul său a trecut la PSD în prag electoral. Odată trecut au început amenințările la adresa potențialilor candidați PNL și de alte partide. Totuși, unii au fost mai curajoși și nu au cedat amenințărilor.

Sâmbătă seara, în comuna Marpod a fost mare scandal. Primarul, Dotcoș Junior alături de consilierii săi și tatăl acestuia, Dotcoș Senior au mers prin sat în campanie. Au ajuns într-o zonă unde nu reușesc să fie votați niciodată. Și au început amenințările, intrat în curte la un om, luat de gât alt om, amenințat altul că îi distruge gardul, că el e primar și face ce vrea etc. Astăzi oamenii au mers la Poliție să dea declarații și să facă plângeri penale. Își iau și avocat pentru că Poliția din Marpod se știe nu înregistrează plângeri contra familiei Dotcoș. Se pare că aceștia nu sunt doar primari, ci și judecători, polițiști, procurori – într-un cuvânt ei fac legea la Marpod. Așa că oamenii sunt deciși să depună plângeri și la IPJ Sibiu.

Alții înaintea lor nu au făcut-o, unii pentru că reclamațiile făcute la Poliția Marpod s-au pierdut, alții pentru că le-au fost clasate fără cercetare, iar alții, pur și simplu, de frică. Nu este normal în democrație ca unei comune întregi să îi fie frică de o familie și acoliții lor. O familie ce a ajuns să controleze Primăria Marpod și să vândă majoritatea pământului comunei din domeniul public la un preț de mizerie, așa cum am arătat că a făcut Dotcoș Senior în 2022, înainte să plece de la Primărie la ULBS.

Apar niște întrebări, în această analiză:

  1. De ce IPJ Sibiu nu se auto-sesizează? Sau Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu? Sau influența familiei Dotcoș ajunge și acolo?
  2. De ce conducerea ULBS nu observă aparițiile în presă despre fostul primar Dotcoș Senior și nu vede că acesta este în campanie electorală acum pentru fiul său?
  3. Oare trebuie adus un pluton de jandarmi la Marpod în ziua alegerilor din alt județ pentru a ne asigura că în această comună votul va fi corect și nu viciat prin amenințări?

La final vă las și un scurt video de aseară din Marpod cu familia Dotcoș în acțiune. Restul filmărilor sunt pe o cameră de supraveghere a Primăriei Marpod, dar pariez că deja au fost șterse.

CITIȚI DESPRE Dinastia Marpod:

MARPOD: Caracatița rudelor și prietenilor familiei Dotcoș a cumpărat terenurile comunei la preț de nimic

MARPOD: Cum a vândut Primăria 400 de hectare de teren cu 0,29 de euro pe metru. Cumpărătorii sunt secreți

MARPOD (Sibiu): Incredibila poveste a primarului pus pe funcție de tatăl său, fără a fi ales

NOTĂ: Articolele din seria Analiză Alegeri Locale 2024 sunt articole de opinie ale autorului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri