11.2 C
Sibiu
vineri, 27 septembrie, 2024

„Colocviile academicianului Paul Niedermaier”, ediția a IV-a: Dezbateri relevante și prezentări de importanță culturală și istorică

Știri din Județ

Colocviile academicianului Paul Niedermaier”, ediția a IV-a, dedicate educației continue și comunicării, va avea loc vineri, 27 septembrie 2024, în Sala Mare de Expoziții a Primăriei Municipiului Sibiu.

Ediția a IV-a a„ Colocviilor academicianului Paul Niedermaier”, este un eveniment dedicat inițiativelor de educație continuă și promovării comunicării academice. Evenimentul se va desfășura între orele 12:00 și 13:00, fiind un cadru propice pentru dezbateri relevante și prezentări de importanță culturală și istorică.

Prima prelegere va aborda tematica volumului intitulat „Die Siedlungsgeschichte Siebenbürgns und dessen Umlands von 9. bis zum 14. Jahrhundert”, realizată de un specialist de marcă, urmând a fi completată de un comentariu menit să plaseze aceste informații în contextul actual al azimutului regional geostrategic. Această intervenție promite să ofere o perspectivă valoroasă asupra evoluției istorice a așezărilor din Transilvania.

A doua parte a colocviului va fi dedicată arhitecturii iudaice, cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la ctitorirea templului iudaic situat pe strada Constituției nr. 11. Această prezentare va sublinia contribuția culturală și arhitecturală a comunității iudaice din Sibiu pe parcursul istoriei. Excelența sa, un expert recunoscut în domeniu, va face referiri speciale la studiul „Eeinem gotischen Synagoge in Sibiu”, explorând detalii arhitecturale și semnificația culturală a sinagogilor din regiune.

La finalul colocviului, participanții vor avea ocazia să viziteze Sinagoga Mare, un monument de referință care poartă amprenta istoriei și diversității culturale a orașului Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

BC CSU Sibiu joacă vineri la Tg. Mureș

CSC Șelimbăr are secție de tenis

Marcel Manea este campion mondial la culturism

Accident mortal pe strada Podului din Sibiu