spot_img
12.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Concluziile controlului DSP la Spitalul Militar

Știri din Județ

Publicitate

În urma informațiilor apărute ieri, 24.03.2020, în mediul online, referitoare la faptul că în cadrul Spitalului Militar de Urgență „ Dr. Alexandru Augustin” Sibiu este internat un pacient care are simptome de coronavirus COVID-19 și că lipsesc echipamentele de protecție, domul Prefect Mircea Crețu, a dispus către Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu, să efectueze verificări.

Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu a efectuat verificări, în urma cărora a înaintat Instituției Prefectului Județului Sibiu un raport din care reies următoarele:

  • Întreaga investigație epidemiologică s-a efectuat cu acordul comandantului spitalului, Dr Florian Cornel Moga și în prezența medicului epidemiolog Dr. Adrian Prună.
  • Pacientul în vârstă de 72 de ani, s-a prezentat la CPU – Spitalul Militar de Urgență Sibiu, în data de 21.03.2020 cu Dg Pneumonie cronică acutizată, ceea ce nu corespunde criteriilor din definiția de caz COVID-19 în vigoare, așadar nu reprezintă o suspiciune de COVID-19.
  • În consecință, testarea personalului care a îngrijit acest pacient nu este imperativ necesară.
  • Conform responsabilului din partea Compartimentului de Supraveghere a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale, personalul CPU a fost instruit cu privire la utilizarea echipamentului de protecție a personalului (EPP), însă la ultima instruire s-a refuzat semnarea tabelului, pe motiv că nu aveau toate echipamentele necesare.
  • Cu toate acestea, s-a constat în urma discuțiilor cu personalul CPU, că la data de 21.03.2020 aveau în dotare măști chirurgicale, mănuși de unica folosință, ochelari și halate (suprabluză), toate fiind eficiente în prevenirea COVID-19.
  • Deși la momentul respectiv lipseau din dotare, astăzi, 25.03.2020 au fost primite viziere și măști cu filtru tip FFP2.
  • De asemenea, încă din data de 16.03.2020 sunt în dotare combinezoane impermeabile.

Precizăm faptul că medicul din CPU, care a făcut reclamație privind lipsa echipamentelor de protecție și faptul că personalul nu a fost testat, este în concediu medical din 16.03.2020, afirmativ pentru acutizarea unei afecțiuni cronice.

Instituția Prefectului Județului Sibiu, împreună cu toate celelalte instituții abilitate, fac toate eforturile necesare pentru a asigura siguranța cetățenilor și împiedicarea răspândirii și combaterea COVID-19.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda