14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Cvartetul Allegria: muzica pop, rock și clasică împreună pe Esplanada Sălii Thalia

Știri din Județ

Michael Jackson, Goran Bregović sau Metallica sunt artiștii din compozițiile cărora au fost adaptate o serie de piese pentru programul muzical propus de Cvartetul Allegria. Lor li se vor adăuga lucrări din sfera muzicii clasice semnate de A. Vivaldi, J. Brahms, J. Haydn, A. Piazzolla sau J. Strauss. Totul este programat pentru a se întâmpla marți, 21 iulie 2020, pe Esplanada Sălii Thalia, cu începere de la ora 21.00



Format din Ștefana Zaharia (vioara întâi), Ionuț Bugnar (vioara a doua), Teréz Mihály (violă) și Claudia Greluș (violoncel) – toți muzicieni din Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu – Cvartetul Allegria va urca pe scena de pe Esplanada Sălii, Thalia în cele de-al patrulea eveniment din cadrul proiectului ”Concerte pe acoperiș”, marți 21 iulie 2020 la ora 21.

Ștefana Zaharia a absolvit Facultatea de Interpretare Muzicală a Universității Naționale de Muzică București, unde a urmat și cursurile postuniversitare, percfecționându-se apoi la Hochschule für Musik und Theater „Mendelssohn Bartholdy” din Leipzig. Ionuț Bugnar-Moldovan a urmat cursuri de vioară cu Prof. Dr. Valeriu Maior, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”. Teréz Mihály, a studiat viola în cadrul Facultății de Muzică din Brașov a Universității Transilvania. Claudia Greluș a studiat violoncelul la Liceul de Muzica „George Enescu” din București, apoi la Conservatorul de Muzică din același oraș.

Proiectul ”Concerte pe acoperiș” este cel mai ”tânăr” festival organizat de Filarmonica de Stat Sibiu, sub coordonarea Krisztinei Bucșe, secretar muzical. Aflată la prima ediție, manifestarea este dedicată vocilor, instrumentelor soliste sau ansamblurilor instrumentale cu un program original, repertoriul ales fiind unul de muzică clasică, muzică ușoară, jazz, pop sau rock.

”Concerte pe Acoperiș” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri