18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Primarul Cristianului spune NU staţiei de tratare a deşeurilor

Știri din Județ

Primarul Comunei Cristian a postat ieri pe Facebook un protest oficial al său şi al Consiliului Local al comunei împotriva amplasării de către Consiliul Judeţean Sibiu pe teritoriul Cristianului a viitoarei staţii: „Vă asigur că atât eu cât și Consiliul Local Cristian suntem împotriva proiectului de construire a instalației de tratare mecano-biologică cu digestie anaerobă pe teritoriul comunei noastre” a scris primarul. Seuchea a prezentat şi un document trimis pe această temă Consiliului Judeţean Sibiu în 4 noiembrie (foto) cu o zi înaintea şedinţei în care urma să se discute achiziţia terenului din Cristian pentru staţie de tratare deşeuri. Dar proiectul a fost retras de pe ordinea de zi. Totuşi în şedinţa respectivă, consilierul judeţean FDGR, Gabriel Tischer a declarat  “Nu dorim amânarea proiectului, dar ne dorim o abordare prudentă şi responsabilă în cheltuirea banului public” El a citat un raport al Direcţiei Tehnice a CJ din februarie 2020 care stipula că pentru această staţie este nevoie conform cerinţei fondurilor europene un teren de minim 30 hectare. Terenul dorit de Consiliul Judeţean ar urma să fie cumpărat de la o firmă privată.

Adresa trimisă Cj de Primăria Cristian în 4 noiembrie

Redăm mai jos textul postat public ieri de Primarul Comunei Cristian, Ioan Seuchea:

Stimați cetățeni,

Nu vă lăsați amăgiți de tot ce citiți pe Internet, în presă sau pe diverse grupuri online cu privire la proiectele inițiate de Primăria Cristian sau despre proiectele în care este implicată comuna Cristian la nivel județean. Vă asigur că atât eu cât și Consiliul Local Cristian suntem împotriva proiectului de construire a instalației de tratare mecano-biologică cu digestie anaerobă pe teritoriul comunei noastre.

Acest proiect are efecte negative atât asupra locuitorilor comunei, cât și asupra companiilor din zona industrială de EST a comunei noastre. Am aflat de acest proiect al Consiliului Județean Sibiu din presa locală și din ordinea de zi a ședinței extraordinare a CJ din 5.11.2020.

Imediat ce am văzut ordinea de zi, am facut o adresă către Consiliul Judetean Sibiu spre a fi discutată în regim de urgentă în ședința Consiliului Judetean din 05.11.2020, însă aceasta nu a fost inclusă pe ordinea de zi a Consiliului Judetean. În adresa cu nr. 15485/04.11.2020, puteți citi faptul că noi nu suntem de acord și o sa ne opunem acestui proiect inițiat de Consiliul Județean pe teritoriul comunei Cristian.

Pentru terenul cu CF nr. 110135, deținut de o companie privata (nu de comuna Cristian), a fost emis Certificatul de Urbanism cu numărul 116/21.05.2020 pentru introducerea în intravilan și construirea unui spațiu industrial, conform PUG-ului aprobat (locația terenului fiind in zona industriala de EST a Cristianului, in vecinatatea firmei General Beton).

De asemenea pentru introducerea acestui teren în intravilan a existat o consultare publică dar pentru activitatea firmei care deține terenul și nu pentru proiectul de construire a unei stații de tratare mecano-biologica cu digestie anaerobă. Primăria Cristian o să lupte pe toate căile posibile ca să se asigure că acest proiect nu se realizează pe teritoriul comunei noastre. Numai bine!”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc