16.2 C
Sibiu
miercuri, 17 aprilie, 2024

Ambasadorul SUA în vizită la Sibiu

Știri din Județ

Primarul Astrid Fodor a primit joi,14 ianuarie, vizita Ambasadorului Statelor Unite al Americii, Excelența Sa, domnul Adrian Zuckerman, înainte de încheierea mandatului său în România.

Am vorbit despre proiectele de colaborare SUA – România pe care domnul Ambasador Zukerman le-a inițiat în mandatul său, un portofoliu impresionant într-un timp atât de scurt. I-am prezentat și eu pe scurt domnului Ambasador direcțiile de dezvoltare ale orașului și cele mai mari proiecte pe care le-am inițiat și sunt în curs. M-am bucurat de cuvintele de apreciere pe care domnul Ambasador le-a avut la adresa Sibiului și chiar mi-a mărturisit că și-ar fi dorit să vină mai des în Sibiu pentru a participa la evenimentele culturale însă, din păcate, în 2020, pandemia a amânat aceste planuri.” (Astrid Fodor, primarul muncipiului Sibiu)

Totodată, în aceiași zi, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, E.S. domnul Adrian Zuckerman, a efectuat o vizită la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Cu acest prilej, instituția sibiană de cultură a intrat în posesia unei donații de publicații din partea oaspeților. La întâlnirea cu delegația Ambasadei SUA la București au participat reprezentanții Bibliotecii ASTRA Sibiu și ai presei locale.


În prima parte a întâlnirii, oaspeții au vizitat sediul istoric al Bibliotecii, unde au avut ocazia să admire obiectele și documentele cu valoare patrimonială aflate în fondul Colecțiilor Speciale, în spațiul Muzeului Asociațiunii și al Sălii Festive. Gazdă și ghid în turul cultural al sediului istoric al Bibliotecii ASTRA a fost domnul Bogdan Andriescu, custode al Colecțiilor Speciale, care a subliniat importanța fondurilor documentare existente.


A urmat apoi deplasarea către American Shelf | Raftul American, situat în Sala de Lectură de la etajul V al sediului nou. Spațiul cuprinde peste 350 de volume donate de către Ambasada Statelor Unite ale Americii. Noua donație completează această importantă colecție care cuprinde lucrări din numeroase domenii, cel mai bine reprezentate fiind istoria, literatura americană și cartea pentru copii.


În discursul său, domnul Ambasador Adrian Zuckerman a subliniat importanța menținerii colaborării bilaterale în vederea consolidării demersurilor culturale și de cercetare.
Reprezentantul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, domnul Bogdan Andriescu, a precizat că donația este deosebit de valoroasă dat fiind faptul că achiziționarea unor astfel de documente, imprimate la edituri americane prestigioase, se realizează mai dificil de pe piața internă de carte. Apoi a oferit oaspetelui, la rândul său, un set de publicații care valorifică fondurile arhivistice conținând informații legate de patrimoniul de carte românească veche din comunități sibiene și brașovene: „Carte românească veche în comunități sibiene. Repertoriu”, „Carte românească veche în parohii greco-catolice din Județele Sibiu și Brașov” și „Carte românească veche în Rășinari”.


Publicațiile primite drept donație de Biblioteca ASTRA Sibiu din partea Ambasadei SUA la București vor fi înregistrate și incluse în spațiul Raftului American, acestea contribuind esențial la dezvoltarea colecției pusă la dispoziția publicului.

***
Evenimentele și proiectele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri