19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

PNL Sibiu: „Politica e ceva grav, grav de tot. Ai în mâna ta viaţa şi viitorul ţării tale” (C.P)

Știri din Județ

Filiala Județeană PNL Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


PNL Sibiu a înțeles de multă vreme mesajul ilustrului înaintaș liberal I.C. Brătianu și, tocmai de aceea, își asuma proiecte menite să contribuie în mod real la dezvoltarea și starea de bine a oamenilor.

Noul Spital Județean este de departe cea mai mare și mai grea investiție postdecembristă a județului Sibiu. Oamenii l-au menționat ca fiind „prioritatea numărul 1” cu gândul la condițiile oferite de vechiul spital, unul dintre cele mai vechi din țară. Spital în care, pentru a fi ținut pe linia de plutire, sunt alocate fonduri considerabile și sunt accesate proiecte europene.

Pentru a împlini cea mai dorită investiție a sibienilor, Consiliul Județean Sibiu a format o echipă ce înglobează truda a peste 100 de persoane, angajați și consultanți, ce au parcurs, pas cu pas, un drum lung, presărat cu multe necunoscute, întrucât proiectul asumat era nou pentru orice administrație publică locală din România.

Cu toate acestea, echipa a reușit să propună Guvernului un proiect coerent, realist, în acord cu cerințele Uniunii Europene și conform așteptărilor pe care sibienii le au din partea celor pe care i-au ales să-i reprezinte. Acest lucru a fost recent confirmat de premierul Nicolae Ciucă, conducător al guvernului în care PNL face coaliție cu PSD. Și în care, spitalul propus de PNL ar fi trebuit să aibă și sprijinul, nu doar criticile PSD.

Noul Spital Județean va fi al comunității. Nu va trata liberali, pesediști, useriști sau orice alt membru sau simpatizant al unui partid. El va fi un loc în care își vor găsi vindecarea cei aflați în suferință, fie că sunt din județul Sibiu sau din cele învecinate. Va fi un spital al oamenilor pentru că suferința nu poartă culori de partid.

Un astfel pe proiect nu putea să scape „netaxat” politic. Nenumărate au fost și, în mod cert, vor mai fi, atacurile la adresa Danielei Cîmpean și a echipei pe care o conduce la Consiliul Județean Sibiu. Gesturi nemeritate în condițiile în care această instituție a dovedit că poate accesa și gestiona numeroase investiții din fonduri europene, fapt ce o detașează între județele învecinate.

Recentul derapaj venit din partea PSD Sibiu nu face decât să confirme că Proiectul Noului Spital este pe calea cea bună. Și că politicieni mărunți sunt dispuși să arunce la coșul de gunoi cea mai dorită și necesară investiție a sibienilor, cu seninătatea omului ce-și savurează cafeaua prin spatele unei măști, la o masă la care nu se caută soluții ci, cum spunem noi sibienii, doar „hibe”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri