spot_img
16.4 C
Sibiu
miercuri, 08 mai, 2024
spot_img

Sustenabilitatea în modă. Cum protejăm mediul înconjurător

Știri din Județ

Publicitate

Conceptul de modă sustenabilă a devenit tot mai popular în ultimii ani, pe măsură ce consumatorii au început să conștientizeze efectele industriei fast-fashion asupra societății și a mediului înconjurător. Dacă vrei să afli mai multe despre ce înseamnă, mai exact, sustenabilitatea în modă, ce avantaje ne aduce și cum poți contribui și tu, iată câteva informații care îți vor fi de folos.

Publicitate

Ce înseamnă sustenabilitatea în modă

În esență, sustenabilitatea în modă se referă la hainele care sunt produse și folosite într-o manieră care poate fi susținută pe termen lung. Mai exact, întreg parcursul unui obiect vestimentar, de la design până la confecționarea propriu-zisă și consum, trebuie să aibă un impact cât mai redus asupra mediului și să contribuie la îmbunătățirea societății.

Conceptul de sustenabilitate este unul complex, mai ales pentru că are la bază o diversitate de principii, cu efecte care se întrepătrund la nivel social și economic.

CARE SUNT PRINCIPIILE SUSTENABILITĂȚII ȘI CE AVANTAJE DERIVĂ DIN ACESTEA

Pentru ca un produs vestimentar să fie cu adevărat sustenabil, trebuie să respecte o serie de principii. Iată care sunt câteva dintre acestea.

Împactul asupra mediului trebuie să fie cât mai redus

Este esențial ca procesul de fabricație al produsului vestimentar să consume cât mai puține resurse naturale, precum apa sau petrolul. De asemenea, îngrășămintele pentru cultivarea fibrelor și substanțele chimice folosite pentru prelucrarea și vopsirea țesăturilor trebuie să fie reduse la strictul necesar.

În contrast cu produsele fast-fashion, a căror fabricație duce la emiterea unor mari cantități de gaze cu efect de seră, moda sustenabilă trebuie să aibă o amprentă de carbon cât mai mică și să nu contribuie la accelerarea încălzirii globale.

Tot în această categorie intră și efectul asupra vieții animalelor. Brandurile de modă sustenabilă au o abordare cruelty-free în crearea articolelor vestimentare. Astfel, se preferă folosirea alternativelor la pielea naturală, precum diverse materiale reciclate, iar mediul înconjurător este protejat.

CITEȘTE MAI MULT AICI

Articol susținut de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Eco Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ultimul meci acasă pentru CSC Șelimbăr

EDITORIAL: Anul de cotitură pentru Sibiu